AK Parti Sivas Belediye Başkan adayı kim? AK Parti Sivas Belediye Başkan adayı Hilmi Bilgin kimdir?

AK Parti Sivas Belediye Başkan adayı bugün belli oluyor. Başkan Erdoğan, 48 belediye başkan adayını açıklıyor. Sivaslılar başta olmak üzere binlerce vatandaş AK Parti'nin Sivas Belediye Başkan adayının kim olacağını merak ediyor. Peki, AK Parti Sivas Belediye Başkan adayı kim oldu? AK Parti Sivas Belediye Başkan adayı Hilmi Bilgin kimdir?

AK Parti Sivas Belediye Başkan adayı merak ediliyor. AK Parti'de ikinci aday tanıtım toplantısı bugün gerçekleşiyor. AK Parti, 7 Ocak'ta İstanbul'da düzenlenen ilk programda 26 ilin belediye başkan adaylarını tanıtmıştı. Ankara'daki ikinci aday tanıtım toplantısında 17 büyükşehir ve 31 ilin adayı açıklanacak. Peki, AK Parti Sivas Belediye Başkan adayı kim oldu? AK Parti Sivas Belediye Başkan adayı Hilmi Bilgin kimdir?

AK PARTİ SİVAS BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLDU?

AK Parti Sivas Belediye Başkan adayı Hilmi Bilgin oldu.

AK PARTİ SİVAS BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HİLMİ BİLGİN KİMDİR?

Hilmi Bilgin, 26 Mayıs 1972 tarihinde Kangal'da doğan bir Türk avukat, siyasetçi ve şu anda Sivas belediye başkanı olarak görev yapan bir isimdir.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Bilgin, kariyerine SSK Sivas İl Müdürlüğü'nde kurum avukatı olarak başlamış ve ardından serbest avukat olarak çalışmıştır.

Sivas Barosu'nda Disiplin ve Yönetim Kurulları Üyeliği ile Sivas Baro Başkanlığı (2010-2011) gibi önemli görevlerde bulunmuştur. Ayrıca çeşitli sivil toplum örgütlerinde aktif roller almıştır.

Sivas Milletvekili olarak 24., 25. ve 26. dönemlerde görev yapmıştır. Adalet Bakanı yardımcısı olarak atanmış ve 2019 yerel seçimlerinde Sivas Belediye Başkanlığı için aday olmuş ve seçimler sonucunda Sivas Belediye Başkanı olarak göreve başlamıştır.

Orta düzeyde İngilizce bilen Hilmi Bilgin, evli bir ailedir.

BUGÜN ADAY AÇIKLANAN İLLER

Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Malatya, Sakarya, Şanlıurfa Tekirdağ, Trabzon, Van, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bilecik, Burdur, Bolu, Çorum, Mardin, Hakkâri, Iğdır, Kırşehir, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli, Zonguldak, Gümüşhane, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Uşak ve Yozgat.

AK Parti'nin yerel seçim beyannamesi, ilerleyen günlerde düzenlenecek ayrı bir programla açıklanacak.

Beyannamede; aralarında kültürel belediyecilik, sosyal belediyecilik ile güvenli ve dirençli şehirlerin de bulunduğu 8 başlık olması bekleniyor.

AK PARTİNİN ADAY ÇIKARMAYACAĞI İLLER

Erzincan, Bartın, Kars, Kırklareli ve Osmaniye'de ise AK Parti aday göstermeyecek. Bu illerde MHP'nin adayı desteklenecek.