AK Parti Şanlıurfa Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Beyazgül oldu! Zeynel Abidin Beyazgül kimdir, kaç yaşında ve nereli?

AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu. 2024 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimler için AK Parti'nin 48 belediye başkan adayı daha açıklandı. Bu kapsamda AK Parti'nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Beyazgül oldu. AK Parti'nin 2024 Yerel Seçimleri için Şanlıurfa Belediye Başkan adayı olarak ilan ettiği Zeynel Abidin Beyazgül kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Beyazgül hakkında merak edilenler.

AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı için heyecanlı bekleyiş sona erdi. AK Parti'de ikinci aday tanıtım toplantısı gerçekleşti. AK Parti, 7 Ocak'ta İstanbul'da düzenlenen ilk programda 26 ilin belediye başkan adaylarını tanıtmıştı. Başkan Erdoğan, ikinci aday tanıtım toplantısında içinde Şanlıurfa'nın da olduğu 17 büyükşehir ve 31 ilin adayını açıkladı. AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Beyazgül oldu. Peki Zeynel Abidin Beyazgül kimdir? İşte detaylar...

AK PARTİ ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLDU?

AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Beyazgül oldu.

ZEYNEL ABİDİN BEYAZGÜL KİMDİR?

Zeynel Abidin Beyazgül, 1957 yılında Şanlıurfa'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Şanlıurfa'da tamamladıktan sonra 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

1985-1996 yılları arasında Avukatlık görevine başlayan BEYAZGÜL, 1985 yılında Şanlıurfa Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü yaptı.

1996 yılında Kayseri İncesu Noteri olarak atanan BEYAZGÜL, Viranşehir 1'inci, Adıyaman 3'üncü, Adıyaman 1'inci ve Malatya 2'inci noterliğinden sonra Şanlıurfa 5'inci noterliğinde görevini ifa etti.

Noterlik mesleği süresince 2011 yılında Malatya Noter Odası Başkanlığı, 2014-2018 yılları arasında ise

Türkiye Noterler Birliği Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

2004 yılında AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı, 2015-2018 yılları arasında AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı görevini başarıyla icra eden Zeynel Abidin Beyazgül, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Zeynel Abidin BEYAZGÜL, evli olup 3 çocuk babasıdır.