AK Parti Niğde Belediye Başkan adayı kim? AK Parti Niğde Belediye Başkan adayı Emrah Özdemir kimdir?

AK Parti Niğde Belediye Başkan adayı bugün belli oluyor. Başkan Erdoğan, 48 belediye başkan adayını açıklıyor. Niğdeliler başta olmak üzere binlerce vatandaş AK Parti'nin Niğde Belediye Başkan adayının kim olacağını merak ediyor. Peki, AK Parti Niğde Belediye Başkan adayı kim oldu? AK Parti Niğde Belediye Başkan adayı Emrah Özdemir kimdir?

AK Parti Niğde Belediye Başkan adayı merak ediliyor. AK Parti'de ikinci aday tanıtım toplantısı bugün gerçekleşiyor. AK Parti, 7 Ocak'ta İstanbul'da düzenlenen ilk programda 26 ilin belediye başkan adaylarını tanıtmıştı. Ankara'daki ikinci aday tanıtım toplantısında 17 büyükşehir ve 31 ilin adayı açıklanacak. Peki, AK Parti Niğde Belediye Başkan adayı kim oldu? AK Parti Niğde Belediye Başkan adayı Emrah Özdemir kimdir?

AK PARTİ NİĞDE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLDU?

AK Parti Niğde Belediye Başkan adayı Emrah Özdemir oldu.

AK PARTİ NİĞDE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI EMRAH ÖZDEMİR KİMDİR?

1980 yılında Niğde'de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Niğde'de tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Aile şirketinde yönetim kurulu başkanıdır. 2006 - 2011 yılları arasında İnşaat Mühendisleri Odası Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür.

2011 yılında AK Parti Niğde İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak siyasete başladı. Seçim İşleri Başkanlığı yaptı. 2013'te Niğde İl Başkanlığı görevine atandı. Bu görevi 2017 yılına kadar devam ettirdi.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Niğde Belediye Başkanı olarak seçilen Özdemir, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

BUGÜN ADAY AÇIKLANAN İLLER

Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Malatya, Sakarya, Şanlıurfa Tekirdağ, Trabzon, Van, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bilecik, Burdur, Bolu, Çorum, Mardin, Hakkâri, Iğdır, Kırşehir, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli, Zonguldak, Gümüşhane, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Uşak ve Yozgat.

AK Parti'nin yerel seçim beyannamesi, ilerleyen günlerde düzenlenecek ayrı bir programla açıklanacak.

Beyannamede; aralarında kültürel belediyecilik, sosyal belediyecilik ile güvenli ve dirençli şehirlerin de bulunduğu 8 başlık olması bekleniyor.

AK PARTİNİN ADAY ÇIKARMAYACAĞI İLLER

Erzincan, Bartın, Kars, Kırklareli ve Osmaniye'de ise AK Parti aday göstermeyecek. Bu illerde MHP'nin adayı desteklenecek.