AK Parti Iğdır Belediye Başkan adayı kim? AK Parti Iğdır Belediye Başkan adayı Ülkü Öcal kimdir?

AK Parti Iğdır Belediye Başkan adayı bugün belli oluyor. Başkan Erdoğan, 48 belediye başkan adayını açıklıyor. Iğdırlılar başta olmak üzere binlerce vatandaş AK Parti'nin Iğdır Belediye Başkan adayının kim olacağını merak ediyor. Peki, AK Parti Iğdır Belediye Başkan adayı kim oldu? AK Parti Iğdır Belediye Başkan adayı Ülkü Öcal kimdir?

AK Parti Iğdır Belediye Başkan adayı merak ediliyor. AK Parti'de ikinci aday tanıtım toplantısı bugün gerçekleşiyor. AK Parti, 7 Ocak'ta İstanbul'da düzenlenen ilk programda 26 ilin belediye başkan adaylarını tanıtmıştı. Ankara'daki ikinci aday tanıtım toplantısında 17 büyükşehir ve 31 ilin adayı açıklanacak. Peki, AK Parti Iğdır Belediye Başkan adayı kim oldu? AK Parti Iğdır Belediye Başkan adayı Ülkü Öcal kimdir?

AK PARTİ IĞDIR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLDU?

AK Parti Iğdır Belediye Başkan adayı Ülkü Öcal oldu.

AK PARTİ IĞDIR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÜLKÜ ÖCAL KİMDİR?

AKP Iğdır Belediyesi Başkan Adaylığı öncesine kadar Iğdır Belediyesi'nde başkan yardımcılığı görevini üstlenmekte olan Ülkü Öcal, uzun bir belediyecilik kariyerine sahiptir. Görev süresi boyunca belediyecilikte 25 yıllık deneyime erişmiştir. Eğitim alanında da önemli bir bağlamda yer alan Öcal'ın eşi, Doç. Dr. Mustafa Öcal, Iğdır Üniversitesi'nde öğretim görevlisidir. Adaylık süreci için AKP'den belediye başkanlığı için aday adaylığında bulunma kararı alan Ülkü Öcal, bu süreçte adaylık başvurusunu yapmak amacıyla mevcut görevinden istifa etmiştir.

BUGÜN ADAY AÇIKLANAN İLLER

Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Malatya, Sakarya, Şanlıurfa Tekirdağ, Trabzon, Van, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bilecik, Burdur, Bolu, Çorum, Mardin, Hakkâri, Iğdır, Kırşehir, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli, Zonguldak, Gümüşhane, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Uşak ve Yozgat.

AK Parti'nin yerel seçim beyannamesi, ilerleyen günlerde düzenlenecek ayrı bir programla açıklanacak.

Beyannamede; aralarında kültürel belediyecilik, sosyal belediyecilik ile güvenli ve dirençli şehirlerin de bulunduğu 8 başlık olması bekleniyor.

AK PARTİNİN ADAY ÇIKARMAYACAĞI İLLER

Erzincan, Bartın, Kars, Kırklareli ve Osmaniye'de ise AK Parti aday göstermeyecek. Bu illerde MHP'nin adayı desteklenecek.