AK Parti Bilecik Belediye Başkan adayı kim? AK Parti Bilecik Belediye Başkan adayı Mustafa Yaman kimdir?

AK Parti Bilecik Belediye Başkan adayı bugün belli oluyor. Başkan Erdoğan, 48 belediye başkan adayını açıklıyor. Bilecikliler başta olmak üzere binlerce vatandaş AK Parti'nin Bilecik Belediye Başkan adayının kim olacağını merak ediyor. Peki, AK Parti Bilecik Belediye Başkan adayı kim oldu? AK Parti Bilecik Belediye Başkan adayı Mustafa Yaman kimdir?

AK Parti Bilecik Belediye Başkan adayı merak ediliyor. AK Parti'de ikinci aday tanıtım toplantısı bugün gerçekleşiyor. AK Parti, 7 Ocak'ta İstanbul'da düzenlenen ilk programda 26 ilin belediye başkan adaylarını tanıtmıştı. Ankara'daki ikinci aday tanıtım toplantısında 17 büyükşehir ve 31 ilin adayı açıklanacak. Peki, AK Parti Bilecik Belediye Başkan adayı kim oldu? AK Parti Bilecik Belediye Başkan adayı Mustafa Yaman kimdir?

AK PARTİ BİLECİK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLDU?

AK Parti Bilecik Belediye Başkan adayı Mustafa Yaman oldu.

AK PARTİ BİLECİK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MUSTAFA YAMAN KİMDİR?

Mustafa Yaman 1968 yılında Bayırköy`de dünyaya geldi. İlk ve orta eğitimini Bayırköy İlköğretim Okulu`nda tamamladıktan sonra lise eğitimini Bilecik Teknik Lise ve Endüstiri Meslek Lisesi`nde bitirdi. 2018 yılı Temmuz ayında ,Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin iki yıl süreli Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü,Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programından mezun oldu.

1988-1990 yılları arasında askerlik görevini yerine getirdikten sonra 1990 Temmuz ayında Tekersan Jant Fabrikası`nda elektrik bakımcısı olarak işe başladı. 2002 yılında Bozüyük`e kurulan sendikaya şube başkan yardımcısı olarak seçildi.

Evli ve iki çocuk babası olan Mustafa Yaman, 29/03/2009 da yapılan yerel seçimlerde Bayırköy Belediye Başkanı olarak seçildi. Son yerel seçimle birlikte üç kez üst üste Bayırköy Belediye Başkanı olarak seçilen Mustafa Yaman, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçiminde Bilecik Belediye Başkan adayı olarak gösterildi.

BUGÜN ADAY AÇIKLANAN İLLER

Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Malatya, Sakarya, Şanlıurfa Tekirdağ, Trabzon, Van, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bilecik, Burdur, Bolu, Çorum, Mardin, Hakkâri, Iğdır, Kırşehir, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli, Zonguldak, Gümüşhane, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Uşak ve Yozgat.

AK Parti'nin yerel seçim beyannamesi, ilerleyen günlerde düzenlenecek ayrı bir programla açıklanacak.

Beyannamede; aralarında kültürel belediyecilik, sosyal belediyecilik ile güvenli ve dirençli şehirlerin de bulunduğu 8 başlık olması bekleniyor.

AK PARTİNİN ADAY ÇIKARMAYACAĞI İLLER

Erzincan, Bartın, Kars, Kırklareli ve Osmaniye'de ise AK Parti aday göstermeyecek. Bu illerde MHP'nin adayı desteklenecek.