AK Parti Beykoz Belediye Başkan adayı Murat Aydın kimdir, nereli? AK Parti Beykoz adayı Murat Aydın kaç yaşında, ne mezunu?

AK Parti'nin Beykoz Belediye Başkan adayı belli oldu. 31 Mart yerel seçimleri için tüm illerde belediye başkan adaylarını açıklayan Ak Parti, İstanbul ilçe belediye başkan adaylarını duyurdu. AK Parti Beykoz Belediye Başkan adayı Murat Aydın olarak açıklandı. Peki, Murat Aydın kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar...

AK Parti Beykoz Belediye Başkan adayı Murat Aydın oldu. Yaklaşan yerel seçimler öncesi Ak Parti'nin İstanbul'un ilçelerinde aday göstereceği isimler belli oldu. Tüm illerde belediye başkan adaylarını açıklayan Ak Parti, İstanbul ilçe belediye başkan adaylarını duyurdu. Murat Aydın, 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde AK Parti tarafından Beykoz İlçe Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. AK Parti Beykoz Belediye Başkan adayı Murat Aydın kimdir? İşte AK Parti Beykoz Belediye Başkan adayı Murat Aydın'ın biyografisi

AK PARTİ BEYKOZ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MURAT AYDIN KİMDİR?

Giresun'un Piraziz ilçesine bağlı Bozat beldesinde 1960 yılında doğan Murat Aydın, Türk siyasetinde önemli bir isim olarak tanınmaktadır. İstanbul İmam Hatip Lisesi'nden 1980 yılında mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden 1985 yılında mezun olan Murat Aydın, eğitim hayatına İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Bölümü'nde yüksek lisans eğitimi alarak devam etti. Yüksek lisans tezi "Yerel Yönetimlerde Farklı Yaklaşımlar ve Sosyal Belediyecilik Uygulamaları" konusunu ele alarak başarılı bir akademik çalışma gerçekleştirdi.

5 DÖNEM BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPTI

Siyasi kariyerine 1999 yılında adım atan Aydın, AK Parti çatısı altında katıldığı yerel seçimlerde büyük başarı elde etti. 1999, 2004, 2009 ve 2014 yerel seçimlerini kazanarak, üçü AK Parti'den olmak üzere dört kez Zeytinburnu Belediye Başkanlığı görevine seçildi. Bu dönemlerde Zeytinburnu ilçesine yönetiminde farklı ve etkili politikalar getirerek büyük takdir topladı.2019 yerel seçimlerinde ise Beykoz Belediye Başkanı olarak seçilen Aydın, 31 Mart 2024 Seçimleri için tekrar Beykoz'dan Ak Parti adına aday gösterildi.