AK Parti Adıyaman Belediye Başkan adayı Ziya Polat oldu! AK Parti Adıyaman Belediye Başkan adayı Ziya Polat kimdir?

AK Parti Adıyaman Belediye Başkan adayı bugün belli oldu. 2024 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimler için AK Parti'nin 48 belediye başkan adayı açıklandı. Bu kapsamda AK Parti'nin Adıyaman Belediye Başkan adayı Ziya Polat oldu. Peki, AK Parti Adıyaman Belediye Başkan adayı Ziya Polat kimdir? İşte detaylar...

AK Parti Adıyaman Belediye Başkan adayı için heyecanlı bekleyiş sona erdi. AK Parti'de ikinci aday tanıtım toplantısında Adıyaman Belediye Başkan Adayı açıklandı. AK Parti, 7 Ocak'ta İstanbul'da düzenlenen ilk programda 26 ilin belediye başkan adaylarını tanıtmıştı. Başkan Erdoğan, bugün yapılacak olan ikinci aday tanıtım toplantısında içinde Adıyaman'ın da olduğu 17 büyükşehir ve 31 ilin adayını açıkladı. AK Parti Adıyaman Belediye Başkan adayı Ziya Polat oldu. Peki Ziya Polat kimdir? İşte AK Parti'nin 2024 Yerel Seçimleri için Adıyaman Belediye Başkan adayı olarak ilan ettiği isim

AK PARTİ ADIYAMAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLDU?

AK Parti Adıyaman Belediye Başkan adayı Ziya Polat olarak açıklandı.

ZİYA POLAT KİMDİR?

AK Parti Adıyaman Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ziya Polat oldu.

1976 yılında Adıyaman'ın Akdere Köyünde doğan Ziya Polat, eğitim hayatına burada başladı. İlk ve orta öğretimini Adıyaman'da tamamlayan Polat, bir süre Sakarya'da görev almıştı.

Sakarya Orman Bölge Müdürü olarak atanan ve 24.02.2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile OGM emrine Müfettiş olarak atanan Ziya Polat, milletvekili aday adayı olmak üzere istifa etmişti. Polat, 2023 mayıs ayında yapılan Genel Seçimlerde Adıyaman'dan 5. sıra milletvekili adayı olmuştu.

AK Parti, 31 Mart 2024'te yapılacak mahalli idareler seçimleri için; Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Malatya, Sakarya, Şanlıurfa Tekirdağ, Trabzon, Van, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bilecik, Burdur, Bolu, Çorum, Mardin, Hakkâri, Iğdır, Kırşehir, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli, Zonguldak, Gümüşhane, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Uşak ve Yozgat belediye başkan adaylarını açıkladı.