AirPods sağlık cihazına mı dönüyor? Apple'dan sinyaller geldi...

AirPods serisi yalnızca eğlence amaçlı değil, sağlık alanında da gelişmeler yaşayacağının sinyallerini Apple aracılığıyla verdi. Yapılan tahminlerde, Apple'ın AirPods'u ilerleyen yıllar içerisinde sağlık ürünü haline getirebileceği belirtildi. İşte detaylar..

Kaliforniya merkezli SmartTech Research'in başkanı ve baş analisti Mark N. Vena yaptığı açıklamalarda, Apple için bu durumun doğal bir adım olduğunu aktardı. Ayrıca Apple'ın AirPods için akıllı işitme cihazlarına yönelik çalışmalara başlayacağını düşündüğünü belirtti.

APPLE AİRPODS'U NE ZAMAN SAĞLIK ALANINA YÖNLENDİRECEK?

Forrester Research başkan yardımcısı ve baş analisti Julie Ask yaptığı açıklamalarda, Apple'ın AirPods'a sağlık özelliklerini ekleyip ekleyemeyeceğinden ziyade, ne zaman ekleneceğinin konuşulması gerektiğini düşündüğünü belirtti. Ayrıca Apple'ın uzun süredir sağlık konusunda çalışmalar yürüttüğünü ekledi.

Apple'ın sağlık çalışmaları ile ilgili uzun vadeli bir oyun oynadığını belirten Julia Ask, rekabet edecekleri büyük ölçekli problemleri takip ederek, önem vereceklerini belirtti.

AİRPODS SAĞLIK ALANINA YÖNELİYOR

Apple cihazlarında kullanılan sağlık özellikleri pek çok kullanıcının hayatına dokundu. Apple Watch; egzersiz yapma, kalp hızını takip etme ve elektrokardiyogram (EGK) gibi imkanlar sunuyor. AirPods'un da sağlık alanında gelişmeler göstereceği tahmin ediliyor.