Ahmet Maranki'den doğal kür tarifleri! Öksürük ve baş ağrısını şıp diye kesiyor

Sağlık arayan hastalar; burun akıntısı, aksırma, titreme, kas ağrısı, ağızda ve boğazda kuruluk, baş ağrısı ve öksürük gibi şikayetleri için doğal kürlere yöneliyor. Bu noktada, Ahmet Maranki'nin önerdiği doğal kür tarifleri şifa dağıtıyor. Grip, nezle ve soğuk algınlığı geçirenler, bitkilerin mucizevi gücünden yararlanmak istiyor. İşte, Ahmet Maranki'den grip, nezle, soğuk algınlığına iyi gelen öksürük, burun akıntısı ve baş ağrısını geçiren doğal kür tarifleri...

Grip, nezle ve soğuk algınlığı rahatsızlıklarında, doğru seçilen bitkiler, iyileşme sürecini hızlandırır.

Grip ve nezle aynı yollardan kişiden kişiye geçer. Hastaların öksürüp aksırmasından havaya mikroplu su damlacıkları dağılır ve bunlar diğer kişilere solunum yoluyla geçer. Ancak grip, nezleden daha yaygındır. Bazı kişilerde, özellikle 65 yaşın üstünde olanlarda zatürree gibi ciddi sorunlara yol açabilir. Kalp hastalarında ölüme neden olabilir.

Hürriyet'te yer alan habere göre, grip; ateş, titreme, kaslarda ağrı, ağızda ve boğazda kuruluk, baş ağrısı, öksürük, yataktan kalkamayacak derecede bitkinlik ve uyuma hissi ile kendini gösterebilir. Bazı kişilerde kusma görülebilir. Genellikle 7-10 gün sürer.

İbrahim Saraçoğlu öyle bir çay önerdi ki... Öksürüğü ve balgamı bıçak gibi kesiyor

Çocuklar nezleye yılda ortalama 10 defa, büyükler ise 2-3 defa yakalanır. Hastalığın en kötü belirtileri 2-3 gün sürer. Belirtiler arasında hafif ateş, baş ağrısı, burun akması ve aksırma sayılabilir. Önlem ve tedavi gripte olduğu gibidir.

Soğuk algınlığında C vitamini ve çinko almak çok yararlıdır. Kivi, kuşburnu marmeladı, taze narenciye, taze sivribiber ve maydanoz gibi yüksek oranda C vitamini içeren besinlerin bu dönemde bolca tüketilmesi gerekir.

Canan Karatay uyardı! Sağlık için uzak durun

İşte, Ahmet Maranki'den grip, nezle, soğuk algınlığına iyi gelen öksürük, burun akıntısı ve baş ağrısına iyi gelen şifalı kür tarifleri...

Ahmet Maranki'den popüler soğan kürü tarifi! Yağ yakan mucizevi karışım

AHMET MARANKİ'DEN ŞİFALI KÜR TARİFLERİ

* Soğan suyu sıkılır, 1 çay bardağı su, bir miktar balla karıştırılıp günde 2-3 defa içilir.

* 1 bardak kaynar suya, 2 gram ıhlamur konulur. 10 dakika bekletilip, günde 3-5 bardak içilir.

* 1 bardak kaynar suya, 1 çay kaşığı tarçın konur. 10 dakika bekletilip, günde 2-3 bardak içilir.

* 1 bardak kaynar suya, 1 çay kaşığı zencefil konur. 10 dakika bekletilip, günde 3 bardak içilir.

İbn-i Sina 1000 yıl önceden uyardı! Yemekten sonra sakın bunu yapmayın

* 1 bardak kaynar suya, 5 gram biberiye konulur. 10 dakika bekletilip, günde 2-3 bardak içilir.

* 1 bardak suya, 10 gram maydanoz konulur. 5 dakika kaynatılıp, 10 dakika bekletilir. Suyuna bal ve limon ilave edilerek günde 3-4 bardak içilir.

* Her bir fincan için, parmak ucu kadar kök zencefil, 1-2 parça hibiscus, 2 çay kaşığı kadar kuşburnu, 1 tatlı kaşığı kadar ıhlamur çiçeği veya yaprağı, 1 adet karanfil 2-3 dakika kaynatılır ve 2-3 dakika kadar da demlenir. Çok ince bir dilim limonla, şekersiz olarak günde 3-4 fincan içilir.

* 1 tatlı kaşığı balı, 1,5 çay kaşığı toz zencefili ve 1 çay kaşığı toz zerdeçalı karıştırarak, macun yapıp sabah akşam yutmak faydalıdır.

Yalancı kelle paça çorbası tarifi! Bağışıklığı çelik gibi yapıyor

Nezle, grip ve soğuk algınlığı rahatsızlıklarına etkili olan şifalı soğan çorbası tarifi...

SOĞAN ÇORBASI TARİFİ

SOĞAN ÇORBASI TARİFİ MALZEMELER

* 5 adet orta boy soğan

* 5 diş sarımsak

* 3 Yemek kaşığı zeytinyağı

* 1 yemek kaşığı nişasta

* 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar

* 1 litre su (H2O)

İbn-i Şerif binlerce yıl önce duyurdu! Diş ağrısını anında kesiyor

SOĞAN ÇORBASI TARİFİ MALZEMELERİNİN İÇERİĞİNDEKİ VİTAMİN VE MİNERALLER

Soğan: A, B ve bol miktarda C vitamini, fosfor, iyot ve kükürt gibi vücuda çok faydalı maddelerin yanı sıra antibiyotik vazifesi gören esanslar ve hazım artırıcı fermentler.

Sarımsak: A, B ve bol miktarda C vitamini ile grip virüslerinin vücutta çoğalmasını engelleyen allicine, alin, iyot ve kükürt...

Zeytinyağı: Uçucu yağlar, fenol bileşikleri, nişasta, kalsiyum ve bol miktarda C vitamini...

Nişasta: Protein, karbonhidrat.

Kaşar: Kalsiyum, fosfor, protein, karbonhidrat.

SOĞAN ÇORBASI TARİFİ YAPILIŞI

İncecik piyaz şeklinde doğranmış soğan ve sarmısak zeytinyağında kavrulur. Suyu ilave edilip kaynamaya başlayınca, su ile çözülen nişasta da çorbaya eklenir. 2 dakika da bu şekilde kaynayan çorbanın üzerine kroton ekmek ve rendelenmiş kaşar eklenerek servise sunulur.

1 haftada 10 kilo verdiren şok diyet listesi! Zayıflarken sağlığınızdan olmayın

Ender Saraç öneriyor! Bu çay diyet yapmadan yağ yakıyor

İbn-i Baytar yüzlerce yıl önce uyardı... Sadece Türkiye'de yetişiyor! Sabah aç karna için