Afrikalı aktivistler: Bizden çaldınız... Elmaslarımızı geri verin!

1900'lü yıllarda Güney Afrika'dan çıkarılan dünyanın en değerli elmasları Kraliçe'nin tacı ve asasında bulunuyor. Afrikalı aktivistler hepsinin iade edilmesi için kampanya başlattı.

Kraliçe II. Elizabeth, 19 Eylül'de Galler'de yapılan alyansı ve sürekli taktığı bir çift inci küpesiyle gömülecek. Ancak Kraliçe Westminster Hall'daki katafalkta yatarken ona ait paha biçilemeyen eşyalar da tabutunun üzerinde sergileniyor. İmparatorluk Tacı, on binlerce değerli taştan oluşan paha biçilmez bir koleksiyondan oluşuyor. Tac, "Afrika'nın İkinci Yıldızı" olarak adlandırılan 317 karat Cullinan II elmasını içeriyor. Asada ise "Afrika'nın Büyük Yıldızı veya Cullinan I" olarak bilinen 500 karatlık elmas bulunuyor.

PAHA BİÇİLEMİYOR

Hükümdar Küresi'ne ise paha biçilemiyor. Birçok Güney Afrikalı ise İngiltere'nin mücevherleri elinde bulundurmasını gayrimeşru görüyor. Aktivist Thanduxolo Sabelo, "Cullinan Elması Güney Afrika'ya derhal iade edilmelidir. Ülkemizin ve diğer ülkelerin mineralleri, halkımız pahasına İngiltere'ye fayda sağlamaya devam ediyor" dedi. 6 binden fazla kişi ise mücevherler için imza attı.

BECKHAM DA SIRADA

Futbolcu David Beckham da kuyruğa girenler arasındaydı.

11 SAATLİK VEDA KUYRUĞU

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'e veda etmek isteyenler, naaşının bulunduğu başkent Londra'daki Westminster Hall'e girebilmek için 11 saatlik bekleme süresiyle uzun kuyruk oluşturdu.

SAVAŞSIZ MADALYA

Kral III. Charles, törenlere askeri üniforma ve madalyalarıyla katılıyor. Ancak Charles'a bu madalyaların bazı hizmetleri, bulunduğu yerler, önemli günler gibi nedenlerle verildiği ortaya çıktı.