AFAD kira yardımı bitti mi? AFAD Mayıs ayı kira yardımı ne zaman yatacak?

AFAD Mayıs ayı kira yardımı ödemeleri gündemdeki konular arasında yerini aldı. 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremin ardından, AFAD tarafından sağlanan kira yardımı ödemeleri devam ediyor. Peki, AFAD kira yardımı bitti mi? AFAD Mayıs ayı kira yardımı ne zaman yatacak?

Kahramanmaraş merkezli deprem felakati ardından AFAD deprem kira yardımı uygulaması hayata geçirildi. AFAD'ın sunmuş olduğu kira desteğinden faydalanan vatandaşlar bu ayki ödemelerin neden yatmadığını ve ne zaman yatacağını sorguluyor. Peki, AFAD kira yardımı bitti mi? AFAD Mayıs ayı kira yardımı ne zaman yatacak?

AFAD KİRA YARDIMI BİTTİ Mİ?

AFAD kira yardımı bitmedi. Kiracılara 5 bin, ev sahiplerine ise 7,500 TL kira desteği sağlanmaya devam ediliyor.

Depremzede kira desteği ilk olarak 1 yıllık süreç için geçerliydi ancak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, evler teslim edilene dek yardımın süreceğini açıkladı. Bakan Özhaseki, evlerin 1.5 yıl içerisinde hak sahiplerine teslim edileceğini bildirmişti.

AFAD MAYIS AYI KİRA YARDIMI NE ZAMAN YATACAK?

Destek ödemesi genellikle ayın 15'inden itibaren hesaplara yatırılıyor. Ancak illere göre ödeme tarihi değişkenlik gösterebiliyor.

Mayıs ayı ödemesine ilişkin bir açıklama yapılmadı. Ödemenin önümüzdeki günlerde hesaplara geçmesi bekleniyor.