Kullanıcıları bilgilerini çalan 4 uygulama tespit edildi! Acil silinmesi için uyarı geldi

Akıllı telefonlar, günlük yaşamın vazgeçilme bir parçası haline geldi. İş, okul, spor ve sosyal hayat dahil birçok alanda önemli ihtiyaçları karşılayan akıllı telefonlarda birbirinden farklı uygulama kullanılıyor. Uygulamaların çoğu kullanıcılar için faydalı olsa da bazılarında zararlı ve kötü amaçlı yazılım kullanılabiliyor.

ShiftDelete

Akıllı telefonlar için geliştirilen ve piyasaya sürülen birbirinden farklı uygulama ve program çıkıyor. Bunların birçoğu zararsız olsa da aralarında kötü amaçla kullanılan ve kullanıcılara zarar veren uygulamalar da var. Google Play Sotore'da tespit edilen 4 yeni uygulamada kullanıcı verilerini çalan trojan tabanlı zararlı yazılım tespit edildi.

Google Play Store'da kullanıcıların bilgilerini ele geçirmeyi amaçlayan 4 adet trojan tabanlı uygulama tespit edildi. Bu uygulamalar banka bilgileri, sosyal medya hesap şifreleri, yazışmalar, mailler gibi birçok özel bilgiye ele geçirme tehlikesine sahip.

KULLANICI VERİLERİNİ SANİYELER İÇERİSİNDE ÇALIYOR

ShiftDelete'te yer alan habere göre; The Mirror, platformda Mobile apps Group adlı bir geliştirici tarafından piyasaya sürülen dört trojanlı mobil uygulama tespit edildiğini duyurdu. Malwarebytes güvenlik uzmanlarına göre bu uygulamalar ilk etapta normal bir yazılımmış gibi görünseler de bünyelerinde gizliden gizliye trojan barındırıyorlar.

Hedef cihaza yüklendikten sonra ise banka bilgileri dahil olmak üzere kritik verileri ele geçirebilmek için kullanıcıları kimlik avı web sitelerini yönlendiriyorlar. Bu dört uygulama arasından en popüleriyse Bluetooth Auto Connect isimli olan uygulama.

Söz konusu yazılım Ekim 2020'de çıkış yaptı ve toplamda bir milyondan fazla indirildi. Bu noktada Google, uygulamaların an itibariyle Play Store'dan kaldırıldığını söyledi ve bunları trojanlı yazılımları daha önce cihazlarına yükleyen kullanıcıların ise zaman kaybetmeden silmeleri gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

BU 4 UYGULAMAYI ACİL SİLİN

Bluetooth Auto Connect

Mobile transfer: smart switch

Bluetooth App Sender

Driver: Bluetooth, Wi-Fi, USB