2023-2024 (AÖL) 1.dönem Açık Öğretim Lisesi sınav tarihleri: Açık Öğretim Lise sınavları ne zaman?

Açık Öğretim Lisesi sınavlarına kısa süre kala öğrenciler AÖL sınav tarihlerini sorguluyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen AÖL sınavlarında öğrencilere her bir dersin testi için 20 soruya 25 dakika süre verilecek. Peki Açık Öğretim Lise sınavları ne zaman? 2023-2024 AÖL 1. dönem sınavları hangi tarihlerde gerçekleştirilecek? İşte 2023-2024 Açık Lise sınav tarihleri

Açık Öğretim Lise sınavları için öğrencilerin hazırlığı devam ediyor. MEB 2023-2024 AÖL sınav takvimiyle birlikte Açık Öğretim Lisesi sınav tarihleri belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 1. dönem sınavları yüz yüze olarak gerçekleştirilecek. Peki Açık Öğretim Lise sınavları ne zaman? İşte AÖL 1.dönem sınav tarihleri

AÇIK ÖĞRETİM LİSE SINAVLARI NE ZAMAN?

MEB 2023-2024 Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınav takvimi yayınlandı. 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açık Öğretim Lise sınavlarının tarihleri MEB tarafından yayımlanan Açık Öğretim sınav takvimiyle birlikte belli oldu.

Buna göre; Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 1. Dönem sınavları 23-24 Aralık tarihlerinde düzenlenecek.

Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı 1. Dönem sınavları 3 oturum halinde gerçekleştirilecek.

2023-2024 AÇIK LİSE (AÖL) SINAV TARİHLERİ

1. Oturum: 23 Aralık 2023 Cumartesi günü Türkiye saati ile 10.00'da,

2. Oturum: 23 Aralık 2023 Cumartesi günü Türkiye saati ile 14.00'te,

3. Oturum: 24 Aralık 2023 Pazar günü Türkiye saati ile 10.00'da.

AÖL SINAV GİRİŞ BELGESİ YAYINLANDI MI?

Açık Öğretim Kurumları (Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu), 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı 1. Dönem Yazılı Sınavları için adaylar sınava giriş belgelerini 18 Aralık tarihinden itibaren Öğrenci/T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile alabilecekler.

Adaylar, 18.12.2023 tarihinden itibaren Öğrenci/T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx internet adreslerinden giriş yaparak fotoğraflı sınav giriş belgelerini alabileceklerdir.

AÇIK LİSE SINAV UYGULAMASI

1. Sınav uygulamasında; Açık Öğretim Ortaokulu sınavları 2 (iki) oturum, açık öğretim liseleri ise 3 (üç) oturum hâlinde gerçekleştirilecektir.

2. Sınav uygulaması, çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli ve her bir ders için ayrı olmak üzere 11 sorudan oluşacak testler hâlinde gerçekleştirilecektir.

3. Kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar ve ilaçlar, anahtarlıksız basit anahtar, ulaşım kartları, para, alyans, şeffaf pet şişe içerisinde bandajı çıkarılmış su ve şeffaf numaralı gözlük hariç; her türlü kesici ve delici alet, ateşli silah, çanta, cüzdan, cep telefonu, her türlü saat, anahtarlık, elektronik anahtar, kablosuz iletişim sağlayan cihaz, kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve diğer takılar, her türlü plastik, metal ve cam eşya, banka kredi kartları, her türlü elektronik ve mekanik cihaz, her türlü müsvedde kâğıt, defter, ders notu, kitap, sözlük, dergi, gazete ve benzeri yayınlar, cetvel, pergel, açıölçer ve benzeri araçlar, yiyecek, içecek ve diğer tüketim maddeleri bulunduran aday sınav binasına alınmayacaktır.

4. Adaylar sınava gelirken yanlarında iki adet siyah uçlu kurşun kalem, silgi ve kalemtıraş bulunduracaklardır. Ayrıca adaylar sınav salonlarına bandajı çıkarılmış şeffaf pet şişe içerisinde su getirebileceklerdir.

5. Adaylar sınava; fotoğraflı sınav giriş belgesi ve üzerinde T.C. kimlik numarası yer alan geçerli kimlik belgelerinden biri (nüfus cüzdanı/T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport) ile gireceklerdir. Fotoğraflı sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgelerinden birisi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

6. Adaylar, nüfus müdürlükleri tarafından verilen fotoğraflı, barkodlu- karekodlu geçici kimlik belgesi/T.C. kimlik kartı talep belgesi ile sınava alınabileceklerdir.

7. Yazılı sınavda sorulan sorular ile cevap anahtarları 27 Aralık 2023 tarihinde www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr, adreslerinden yayımlanacaktır.