Açık Lise Sınavları saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? AÖL sınavı kaç dakika? İşte sınav saatleri

Açık Lise Sınavları 23-24 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek. Açık Öğretim Kurumları 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı 1. Dönem Sınavlarına katılacak olan adaylar, AÖL sınav saatlerini öğrenmek istiyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Açık Lise sınavları 3 oturum halinde düzenlenecek. Peki Açık Lise sınavları saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? AÖL sınavı kaç dakika? AÖL sınav saatleri

AÖL sınav saatleri, hafta sonu MEB tarafından uygulanacak olan sınavlara katılacak adaylar tarafından sorgulanıyor. Lise eğitimi dışarıdan tamamlayan öğrenciler 23-24 Aralık tarihlerinde Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınavlarına katılacak. Adaylar, sınav belgeleriyle birlikte sınav saatinden önce, yerlerinde olacaklar. Peki Açık Lise sınavları saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? AÖL sınavı kaç dakika sürüyor? İşte Açık Lise (AÖL) sınav saatleri

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen açıköğretim lisesi (AÖL) 1. dönem sonu sınavları 23-24 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Sınava giren öğrencilerin Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı, Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi, Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da eşdeğer bir kimlik kartı) yanında olması gerekiyor.

AÇIK LİSE SINAVLARI SAAT KAÇTA BAŞLIYOR, KAÇTA BİTİYOR?

Öğrenciler belirtilen tarihten itibaren Açık Öğretim Liseleri Bilgi Yönetim Sistemine T.C. Kimlik Numarası/Öğrenci Numarası ve şifreleri ile girerek sınav giriş belgelerini alabileceklerdir.

Açık Lise sınavlarına katılacak olan adayların, sınav giriş belgeleriyle birlikte sınav saatinden önce yerlerinde hazır bulunmaları gerekiyor.

AÖL SINAV SAATLERİ

Açık Lise 1. Dönem sınav saatleri MEB tarafından açıklandı.

23-24 Aralık tarihlerinde düzenlenecek olan Açık Öğretim Lisesi sınavları oturum bilgileri şöyle olacak;

1. Oturum: 23 Aralık 2023 Cumartesi günü saat 10.00'da,

2. Oturum: 23 Aralık 2023 Cumartesi günü saat 14.00'te,

3. Oturum: 24 Aralık 2023 Pazar günü saat 10.00'da başlayacak.

Açık Öğretim Ortaokulu sınavları 2 (iki) oturum, açık öğretim lise sınavı ise 3 (üç) oturum hâlinde gerçekleştirilecektir.

Açık Lise Sınav uygulaması, çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli ve her bir ders için ayrı olmak üzere 11 (on bir) sorudan oluşacak testler hâlinde gerçekleştirilecektir.

AÖL sınavlarında öğrencilere sorumlu olunan her dersten 11 soru yönetilirken sınav süresi 25 dakikadır.