ABD'li bilim insanından dikkat çeken maske uyarısı

Omicron varyantının eskiye oranla hiper bulaşıcı bir hale geldiğini belirten ABD'li bilim insanı Dr. Jonathan Reiner, “Saniyelik görüşme ya da maskeyi anlık indirme bulaşa neden oluyor” dedi.

ABD'li bilim insanı Dr. Jonathan Reiner, koronavirüsle ilgili pandeminin başında uyguladığımız bazı kuralların artık geçerliliğini yitirmeye başladığını söyledi. Reiner, eskiden virüslü biriyle 2 metreden kısa bir mesafeden temasınız olursa ya da 15 dakikadan fazla temasta kalırsanız virüsü kapma riskinin bulunduğuna yönelik bilgiler verildiğini söyledi. Reiner, bu bilgilerin artık rafa kalkması gerektiğine dikkat çekti. Dr. Reiner, Omicron varyantının eskiye oranla "hiper bulaşıcı bir hale geldiğini" söyledi. Virüslü kişilerle çok kısa süreli bir görüşme, maskeyi çok az indirmek ya da virüslü birinin bindiği asansöre binmek gibi aktivitlerin bulaşa neden olduğu konusunda uyardı.

ONLINE EĞİTİME DÖNÜŞ

Vakalardaki artış nedeniyle ABD'de 26 eyalette 70'ten fazla üniversite, ikinci dönem eğitimlere çevrimiçi devam edileceğini açıkladı. Harvard Üniversitesi, yeni yılın ilk üç haftasında uzaktan eğitim yapılacağını ve koşulların düzelmesi durumunda ocak sonunda kampüslere dönüleceğini duyurdu. Chicago Üniversitesi ise ikinci dönem başlangıcını iki hafta erteleyeceğini, ilk 2 hafta ise derslerin çevrim- içi olacağını bildirdi. Uzaktan eğitime dönecek diğer okullar arasında George Washington, Yale, Columbia gibi üniversiteler de yer alıyor.