ABD'li analistin yorumları infiale sebep oldu... Adeta iç savaş haberi verdi: ''Biden'a karşı 30 milyon silahlı''

ABD'li Ulusal İlişkiler Analisti John Heilemann katıldığı bir televizyon programında çarpıcı açıklamalar yaptı. Heilemann, 30 milyon Amerikalının ABD Başkanı Joe Biden'a karşı silahlanmaya hazır olduğunu söyledi.

24 TV

ABD'nin MSNC kanalında programa katılarak Sunucu Chuck Todd'un sorularını cevaplayan ABD'li Ulusal İlişkiler Analisti John Heilemann, dikkat çekici sözler sarf etti.

Heilemann, "Joe Biden'ın gayrimeşru olduğunu ve şiddetin onu ortadan kaldırmak ve Donald Trump'ı eski haline getirmek için uygun bir araç olduğunu söyleyen yüzde 8, belki de yüzde 12'ye varan oranlar gösteren bir araştırma var. Bu 20 ila 30 milyon insanı temsil ediyor. 20 ile 30 milyon insanın silahlanmaya hazır olduğunu gösteriyor" dedi.

Heilemann, Trump destekçilerinin "siyasi şiddeti destekleyen bir kitle hareketini" temsil ettiğini söylerken ifadeleri sonrası ABD basınından tepki geldi.

ABD'li uzmanın sözleri, Trump'ın 2024'te daha güçlü olabileceğinin sinyalleri olarak karşılanırken bu tarz söylemlerin insanları korkuttuğu ve dikkat çekmek için sorumsuzca açıklamalar olduğu ifade edildi.

ABD'deki bireysel silahlanma uzun yıllardır tartışılıyor. Ülkede kişi başına neredeyse bir silah düşüyor.