ABD resmen itiraf etti! Putin bu işe fena kızacak

ABD Siber Kuvvetler Komutanı Orgeneral Paul M. Nakasone, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i kızdıracak bir itirafta bulundu. Rusya'ya siber saldırı düzenlendiğini söyleyen Nakasone, bunun ABD'nin dahilinde olduğunu ve yasal olarak izlendiğini ifade etti.

Rusya-Ukrayna savaşı 100. günde devam ediyor. Çatışma bölgesinden acı dolu haber ve görüntüler gelmeye devam ederken, ABD'den Rusya'yı kızdıracak bir itiraf geldi.

ABD Siber Kuvvetler Komutanı Orgeneral Paul M. Nakasone, Ukrayna'ya destek için Rusya'ya siber saldırı düzenlediğini itiraf etti.

Sky News'a demeç veren Nakasone, ABD'li siber uzmanların Ukrayna'ya gönderildiğini ve Rusya'ya operasyonlar düzenlendiğini itiraf etti.

The Independent Türkçe'de yer alan habere göre Nakasone, "Benim görevim Savunma Bakanlığı'na ve ABD Başkanı'na bir dizi seçenecek sunmak" dedi.

Ancak Nakasone, söz konusu operasyonlarla ilgili detaylı bilgi paylaşmayı reddetti. Aynı zamanda yapılanın ordu ve sivil denetim tarafından gözlemlenen yasal çalışmalar olduğunuun da altını çizdi. Aynı zamanda ABD, 8 Kasım'da düzenlenecek ara seçimlerde Rus hackerlerin olası müdahalelerini engellemek için şimdiden çalışmaların yürütüldüğünü de dile getirdi.

Aslında Nakasone, geçtiğimiz aylarda yaptığı bir açıklamada, Ukrayna'nın siber savunma sistemini güçlendirmesi için uzmanlar gönderdiğini söylemişti.

Nakasone, bu işlemlerin yasal şekilde yürütüldüğünü ve ABD'li siber uzmanların yabancı hackerlar ve stratejileri hakkında bilgi topladığını söylemişti.

NATO'ya üye olmak isteyen Finlandiya'dan Türkiye'ye mesaj: İlgimizi çekecek silah teknolojileri var

Korkulan oldu! Rusya gaz akışını kesti: Piyasalar karışacak

Kremlin Sözcüsü Batılı ülkeleri böyle uyardı: Derin bir gıda krizinin eşiğindeyiz

Emekli olmak isteyen milyonları ilgilendiriyor! 3600 ek göstergede detaylar belli oldu

SSB Başkanı Demir: Bayraktar TB2 dünyada bayağı popüler oldu