ABD laboratuvarda ölümcül Kovid üretti

ABD'li bilim insanları Vuhan Kovid'ine, Omicron'un Başak proteinini ekledi. Laboratuvarda yüzde 80 ölümcül yeni bir virüs üretilmesi bilim dünyasını kızdırdı.

Kovid-19, dünya genelinde milyonlarca hayata mal oldu. Daha bulaşıcı ancak daha az öldürücü Omicron varyantından sonra pek çok ülke gevşeme kararı alırken ABD'den gelen yeni virüs haberi gündemi salladı. İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, ABD'li bilim insanları ölümcül bir koronavirüs geliştirdi. Boston Üniversitesi'nin laboratuvarında geliştirilen virüse 'kabus suşu' adı verildi. Zira söz konusu suşla enfekte olan 10 fareden 8'i Boston Üniversitesi laboratuvarında öldü. Başka bir deyişle kâbus varyantı olarak anılan suşun öldürme oranı yüzde 80.

Bilim insanları ölüm oranı bu seviyede olan bir virüsün ortaya çıkmasını 'kâbus senaryosu' olarak niteliyordu.

ATEŞLE OYNUYORLAR

Araştırmacılar, orijinal Vuhan Kovid suşuna Omicron'un Başak proteinini ekledi. Bu da virüsü orijinal halinden kat kat daha ölümcül hale getirdi. Virüs manipülasyon araştırmaları kısa sürede bilim dünyasının bir numaralı gündem maddesi oldu. İsrail hükümetinin önde gelen bilim insanlarından Profesör Shmuel Shapira, 'Bu tamamen yasaklanmalı, ateşle oynuyor' dedi.