ABD Başkanı Biden'dan F-16 açıklaması: ''Gayret göstereceğim''

Başkan Erdoğan'ın NATO Liderler Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesi sona erdi. Görüşme sonrası Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ''Biden yapıcı ikili ilişkileri sürdürme arzusunda'' ifadelerine yer verildi. Biden Madrid'de yapılan kritik görüşme sonrası yaptığı açıklamada F-16 konusuna da değindi. Biden, ''F-16 konusunun Kongre'den geçmesi için gayret göstereceğim'' dedi. ABD'li senatör Lindsey Graham ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Biden'ın F-16 kararına destek verdi.

AA

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna tahılının ülkeden çıkarılması ve İsveç ile Finlandiya'nın NATO başvuruları hakkında yaptıklarından dolayı Başkan Erdoğan'a teşekkür etti.

Başkan Erdoğan ile ABD Başkanı Biden, İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen NATO Zirvesi kapsamında bir araya geldi.

Görüşmenin başında açıklama yapan Biden, Başkan Erdoğan ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"GAYRET GÖSTERECEĞİM"

ABD Başkanı Biden Madrid'de yapılan kritik görüşme sonrası yaptığı açıklamada F-16 konusuna da değindi. Biden, "F-16 konusunun Kongre'den geçmesi için gayret göstereceğim" dedi.

"BIDEN'IN F-16 KARARINI DESTEKLİYORUM"

ABD'li senatör Lindsey Graham sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ABD Başkanı Joe Biden'a destek verdi. Graham, "Biden yönetiminin NATO müttefikimiz Türkiye'ye yeni F-16 satışını destekleme kararını destekliyorum. NATO müttefiki olan Türkiye'nin savunma yeteneklerini güçlendirmek Amerika'nın ulusal güvenlik çıkarlarına uygundur" ifadelerini kullandı.

"ABD'NİN GÜVENLİĞİNE BİR KATKIDIR"

Türkiye'nin dün Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine yeşil ışık yakmasının ardından ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin, Türkiye'ye muhtemel F-16 savaş uçağı satışına destek verdiği aktarıldı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Uluslararası Güvenlik İşlerinden Sorumlu Savunma Bakan Yardımcısı Celeste Wallander gazetecilere verdiği demeçte, Türkiye'nin güçlü savunma yeteneklerine sahip olmasının NATO'nun savunmasını güçlendireceğini ifade ederek, "ABD, Türkiye'nin savaş filosunun modernizasyonunu destekliyor, çünkü bu NATO güvenliğine ve dolayısıyla ABD'nin güvenliğine bir katkıdır" dedi.