AB yaptırımlarla kendi ayağına mı sıkıyor... Ruslar lüks otomobile binemeyecek!

Avrupa Birliği, Rusya'nın Belarus üzerinden lüks otomobil ithalatına engel olmak için çalışma başlattı. Ukrayna Savaşı nedeniyle yaptırımları her geçen gün artıran Avrupa Birliği, doğalgaz ve petrol başta olmak Rusya ile olan ticaretini ve diplomatik ilişkilerini tamamen askıya almayı hedefliyor.

aksam.com.tr

Rusya, Belarus üzerinden ülkesine yönlendirdiği Avrupa menşeili yeni model lüks otomobilleri artık kullanamayacak. Avrupa Birliği, Rusya'nın AB ülkeleri ile olan ticaretini dolaylı yoldan da olsa Belarus üzerinden gerçekleştirdiği fikri üzerine harekete geçerek, Rusya'nın lüks otomobil ithalatının önünü kesmeyi düşünüyor.

aksam.com.tr'nin Financial Times'dan aktardığı habere göre, Avrupa Birliği, Rusya'nın lüks otomobil ithalatını durdurmayı hedefliyor.

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın patlak vermesinin ardından Putin'in safında yer alan Belarus, AB yaptırımlarından nasibini aldı.

Yaptırımların ilk aşaması olan sıvılaştırılmış doğalgaz, petrol, silah ve elmas ticaretinin ardından sıra lüks otomobillere ve lüks tüketime geldi.

Avrupa ülkeleri Belarus'a lüks otomobil satabiliyorken, Rusya'ya söz konusu ürünleri gönderemiyor.

Rusya ise, bu ticareti Belarus üzerinden gerçekleştiriyor.

AB'DEN RUSYA'YA "LÜKS OTOMOBİL" YAPTIRIMI!

AB ülkelerinden Belarus'a Ocak ayında 268 milyon dolarlık otomobil ve otomobil parçası ticareti yapıldı.

Putin'in AB ülkelerinden görünürde ticareti yokken, lüks otomobilleri Belarus üzerinden kendi ülkesine aktardığını fark eden AB, yeni yaptırımlarla bunun da önüne geçmeyi hedefliyor.