82 yaşında kasiyerlik yaparken bir fenomen tarafından videoya alınmıştı... TikTok emeklisi!

Walmart kasiyeri 82 yaşındaki Butch Marion, TikTok'tan başlatılan kampanyayla emekli oldu. Eski asker, toplanan 140 bin $'dan fazla parayla biriken faturaları ödeyecek ve ailesini ziyaret edecek.

ABD'de 82 yaşında kasiyerlik yapan emekli asker Butch Marion, Rory McCarty adlı TikTok fenomeni tarafından Walmart'ta kasiyerlik yaparken videoya alındı. McCarty, videonun açıklamasına "Butch için mim bağış yapar?" yazdı. Üç milyondan fazla izlenmeye ulaşan videoyu görenler gofundme'deki kampanyaya katıldı.

İlk 24 saatte 50 bin dolar toplanan kampanyaya 5 bin 700 bağışçıdan destek geldi ve 11 Ocak itibarıyla 143 bin dolar toplandı. Emekliye ayrılan Marion, geçen hafta işindeki son gününü kutladı. Eski karısına ölene kadar bakan Marion, toplanan parayı faturalarını ödemek için kullanacağını söyledi. Yaşlı adam, uzun yıllardan sonra kızını ve torunlarını ziyaret etmeyi planlıyor.

ÜÇ KİŞİYE YARDIM EDİLDİ

Marion, bağışlarla hayatı değişen üçüncü Walmart çalışanı oldu. Yeni yıldan hemen önce Carmen Kelly (82), Elizabeth Rizzo tarafından filme alındıktan sonra viral oldu. TikTokçular, 135 bin doların üzerinde para topladı. Kelly'den önce, Walmart çalışanı Nola'nın (81) bir videosu, Devan Bonagura tarafından TikTok'ta paylaşıldı. Yardım videosu 30 milyondan fazla izlendi ve işçi için toplam 186 bin 318 dolar toplandı.

Yayınlanan klipte, Marion'un son gününde mağazadan ayrıldığı, park yerinde tezahürat yapan bir seyirci kalabalığının ortasında balonları tuttuğu ve ardından McCarty'den bir çek aldığı görüldü.