Hepsi tek tek artacak! 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı için beklenen gelişme: Temmuz'da en düşük maaş...

Asgari ücret, 65 yaş, evde bakım, emekli, memur maaşına yapılacak zam tutarı merak ediliyor. Dün Başkan Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından asgari ücret hakkında son gelişmeleri vatandaşlarla paylaştı. Temmuz ayına artık günler kala milyonlarca kişi alacağı zamlı maaşları bekliyor. Maaş zammı hakkında önemli son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. İşte son açıklama...

Temmuz ayı için artık günler kaldı. Emekli, memur, 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı 6 aylık enflasyona göre zamlanıyor. Milyonlarca vatandaş Temmuz ayında maaşlarına yapılacak olan zam tutarına kilitlendi. Dün Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Başkan Recep Tayyip Erdoğan asgari ücretle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istediğini açıkladı.

ASGARİ ÜCRET YENİDEN GÖRÜŞÜLECEK

Başkan Erdoğan dün akşam yaptığı açıklamada, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim." ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan, ülkedeki hiçbir kesimi enflasyona ezdirmeme sözlerini yerine getirmek için her fırsatı değerlendirdiklerini, her imkanı harekete geçirdiklerini dile getirerek, "Geçtiğimiz ocak ayında asgari ücretin yüzde 50,5 oranında artışından, kamu personeli ve emeklilerinin maaşlarının bir önceki yılın enflasyon oranı üzerinde yükseltilmesine kadar pek çok adım atılmıştır. Asgari ücret artırılırken işverenlerin omuzlarındaki kimi vergileri de kaldırarak adil bir yük paylaşımı yapmıştık." ifadelerini kullandı.

Enflasyondaki yükselişin sürmesinin bu artışların yetersiz kalmasına yol açtığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. Asgari ücret artışı yapılırken bakanlığımız özellikle belli sayıya kadar personel çalıştıran işverenleri gözetecek bir yöntem de geliştirecektir. Böylece yapılan artışın istihdamda herhangi bir olumsuz etkiye yol açmasına da meydan verilmeyecektir. İnşallah en kısa sürede bu konuda müjdeli bir haberi işçilerimizle emekçilerimizle paylaşmayı umut ediyoruz. Kamu çalışanlarına ve emeklilerimize enflasyon farklarını zaten vereceğiz. Bu düzenlemenin kamu çalışanları ve emekçileri yanında 13,7 milyon emeklimizin tamamını kapsadığının altını özellikle çizmek istiyorum. Amacımız enflasyon oranı kaç olursa olsun hiçbir çalışanımızın ve emeklimizin hayat pahalılığının altında ezilmesine müsaade etmemektir."

KISA SÜREDE AÇIKLANACAK

Detaylarını bilahare açıklayacakları bu artışların şimdiden çalışanlara ve emeklilere hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in süratle Asgari Ücret Tespit Komisyonuyla bir araya geleceğini ve bu çalışmayı da bu hafta sonuna varmadan bitireceklerini belirterek, "Ardından da NATO görüşmelerinden döner dönmez bunu milletimle, tüm işçilerimizle, emekçilerimizle inşallah paylaşma fırsatını bulacağız." dedi.

MAAŞLARA NE KADAR ZAM GELECEK?

Sosyal güvencesi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlara ödenen 65 yaş aylığının bu veriler ışığında bin 84 liradan bin 500 lira seviyelerine ulaşması bekleniyor.

Öte yandan bakıma muhtaç olan yaşlılar ve engelliler için sağlanan 2 bin 354 lira tutarındaki evde bakım desteği de 3 bin 250 liraya çıkabilecek.