4A, 4B, 4C emeklilerinin gözü kulağı bu haberde! SSK, Emekli Sandığı, Bağ-Kur emeklileri o tarihlerde hesapları kontrol edin!

Kurban Bayramı bu sene 16-19 Haziran tarihleri ve idari tatil olmak üzere 9 gün boyunca idrak edilecek. 2018 yılından bu yana her yıl Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenen ikramiyenin bu sene ne zaman hesaplara geçeceği sorgulanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan müjdeyi verdi. Toplamda 42 Milyar TL bayram ikramiyesi ödemesi gerçekleştirilecek...

2024 yılı Kurban Bayramı ikramiye tarihleri belli oldu. Haziran ayına girilmesi ile birlikte Kurban Bayramı ikramiye ödemelerinin ne zaman yatırılacağı SSK, Emekli Sandığı, Bağ-Kur emeklileri tarafından araştırılıyor. Bayram ikramiyesi ödemeleri Kurban Bayramı öncesinde 10 Haziran ile 14 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

BU TARİHLERDE HESAPLARINIZI KONTROL EDİN

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Emekli vatandaşlarımızın bayram ikramiyesi ödemeleri Kurban Bayramı öncesinde 10 Haziran ile 14 Haziran tarihleri arasında banka hesaplarına yatırılacak. Emekli ve hak sahiplerimize toplamda 42 milyar TL bayram ikramiyesi ödemesi gerçekleştirilecek" ifadelerini kullandı.

SSK, EMEKLİ SANDIĞI, BAĞ-KUR EMEKLİLERİ İKRAMİYE TARİHLERİ

4 (c) (Emekli Sandığı) kapsamında gelir/aylık alanların Kurban Bayramı ikramiyeleri 10 Haziran 2024 tarihinde;

▪️4 (b) (Bağ-Kur) kapsamında gelir/aylık alanların Kurban Bayramı ikramiyeleri 11 Haziran 2024 tarihinde;

▪️4 (a) (SSK) kapsamında gelir/aylık alanların Kurban Bayramı ikramiyeleri 12-13-14 Haziran 2024 tarihlerinde ödenecek.

2024 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU?

Bayram ikramiyeleri 2024 yılında yapılan yüzde 50 zam ile birlikte 2 bin TL'den 3 bin TL'ye yükseldi. Ramazan Bayramı'nda hesaplara 3'er bin yatırıldı. Kurban Bayramı'nda da aynı şekilde emeklilere 3 bin lira ikramiye ödemesi yapılacak.

Emekliler ve malulen emekli olmuş malullük aylığı olan kişiler 3 bin lira ikramiye alırken; dul ve yetim aylığı alan kişiler ise ölüm aylığı oranında bayram ikramiyesi alabiliyor.

Örneğin; kocasından dul aylığı alan ve çalışan kadın, yüzde 50 oranında ölüm aylığı alıyor. Bu durumda aylık alan dış eşe 1.500 lira bayram ikramiyesi ödeniyor. Çalışmayan ve emekli olmayan dul eş aylık alan tek kişi ise yüzde 75 oranında ölüm aylığı var. Bu durumda dul eşe 2 bin 250 lira bayram ikramiyesi ödeniyor. Babasından dolayı aylığı olan kız çocuğu yüzde 25 oranında bağlanan yetim aylığı nedeniyle 750 lira bayram ikramiyesi alabiliyor.