40 gün vahşi doğada kalmışlardı! Kardeşlerine bakan küçük çocuğun bunu nasıl başardığı ortaya çıktı

Amazon'da 40 gün boyunca haber alınamayan dört kardeşten biri olan 13 yaşındaki Lesly, bilgisayarda oynadığı ‘hayatta kalma' oyunlarından öğrendikleriyle kardeşlerini korudu.

Amazon'da düşen uçaktan sağ çıkıp 40 gün 9, 4 ve 11 aylık kardeşlerine vahşi doğada bakan küçük çocuğun bunu nasıl başardığı ortaya çıktı. 13 yaşındaki Lesly'nin bilgisayarda sık sık hayatta kalma oyunları oynadığı öğrenildi. 13 yaşındaki çocuğun bu sayede, doğada kamp kurma konusunda tecrübeli olduğu anlaşıldı. Lesly'nin Amazon'da yaşayan yerel halktan biri olmasını da kurtuluşa bağlayan yetkililer, küçük çocuğun doğada hangi yiyecekleri yemesi gerektiği konusunda uzman olduğunu aktardı. Lesly'nin, annesi işteyken sürekli kardeşlerine baktığı belirtildi.

HELİKOPTERLE MESAJ

Arama kurtarma ekiplerinin umudu her geçen gün azalırken, yetkililer Amazon'un üzerinden 'olduğunuz yerde kalın' ifadesi bulunan kağıt parçalarını atmıştı. Bu mesajdan günler sonra ise küçük çocukları büyüten babaannelerine ait bir ses helikopterden saatlerce dinletildi. Çalışmalar tam 40 gün sonra sonuç verdi.