4 yıl önce Mars'a fırlatılmıştı... Elon Musk'ın Tesla'sı şu an nerede?

Elon Musk'ın şirketi SpaceX tarafından 4 yıl önce uzaya gönderilen Tesla arabanın akıbeti merak konusu oldu. Toplamda 90 milyon dolara mal olan projede Tesla aracının koltuğunda Starman (Yıldız Adam) lakaplı uzay giysisi giymiş bir manken oturuyordu.

Dünyanın en zenginleri arasına giren Elon Musk'ın büyük bir heyecanla reklamını yaptığı Starman isimli mankenin oturduğu Tesla aracı uzay boşluğunda sürükleniyor. 4 yıl önce SpaceX roketi ile Mars'a fırlatılan Tesla aracın şu andaki konumu insanlar tarafından merak edilmeye başlandı.

ELON MUSK'IN TESLA'SI ŞU AN NEREDE?

Harvard Smithsonian Astrofizik Merkezi'nden bir astronom olan Jonathan McDowell'a göre, araç muhtemelen hâlâ tek parça halinde. Ancak büyük olasılıkla kozmosta yaptığı gezinti sırasında asteroitlerin küçüğü olan bazı meteoroidlere çarptı.

NASA'nın verilerini takip etmek için kullanan whoisroadster.com sitesine göre, pazartesi günü itibarıyla araç, Dünya'dan yaklaşık 376.5 milyon km (234 milyon mil) ve Mars'tan yaklaşık 322 milyon km (200 milyon mil) uzaktaydı ve insansız bir uzay diyarından geçiyordu.

Web sitesine göre, son dört yılda, roadster yaklaşık 3.2 milyar km (2 milyar mil) yol kat etti ve çoğunlukla çorak bir boşlukta güneş etrafında yaklaşık 2.6 tur tamamladı.