3600 ek gösterge maaşları nasıl etkileyecek? Emekli maaş ve ikramiyesi artıyor...

Milyonlar çalışan vatandaş, 2023 asgari ücret zammı ve EYT ile ilgili son dakika haberlerini yakından takip ederken müjdeli bir açıklama daha geldi. 3600 ek gösterge kapsamı genişliyor. Yeni düzenlemeyle 4 yıllık fakülte mezunu herkesin 3600 ek göstergeden yararlanması bekleniyor. Peki 3600 ek gösterge maaşları nasıl etkileyecek? Emekli maaşları ve kıdem tazminatı ne kadar artacak? İşte haberin detayları...

EYT ve 2023 asgari zammının detaylarının açıklanmasına sayılı günler kaldı. Hükümetten bir müjde de 3600 ek gösterge ile ilgili geldi. Kapsam genişliyor. Söz konusu düzenlemede kapsamın genişlemesi halinde 4 yıllık fakülte mezunu herkesin 3600 ek göstergeden yararlanması bekleniyor. İşte detaylar...

EYT'DE YAŞ ŞARTI

EYT'de yaş şartı belirsizliği için tüm gözler Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a çevrildi. EYT ile ilgili ay sonuna kadar beklemek gerekecek gibi dururken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 3600 ek gösterge ile ilgili bir müjde verdi.

3600 EK GÖSTERGEDE KAPSAM GENİŞLİYOR

Bakan Bilgin yaptığı açıklamada "Kapsamın daha da genişletilmesi gerektiğine dair bir eleştiri vardı. Bu konuda bizim gündemimizde, bu durumla ilgili bir çalışma yapıyoruz" diye konuştu.

4 YILLIK FAKÜLTE MEZUNU HERKES 3600 EK GÖSTERGEDEN YARARLANABİLECEK

ATV Haber'de yer alan habere göre; söz konusu düzenlemede kapsamın genişlemesi halinde kamuda çalışan şef, planlama uzmanı, araştırma uzmanı ve müdürün üzerinde olan uzman personele de ek gösterge verilebilir. Hatta birinci dereceye düşen 4 yıllık fakülte mezunu herkesin 3600 ek göstergeden yararlanması gündemde.

3600 EK GÖSTERGE MAAŞLARI NASIL ETKİLEYECEK?

Peki, 15 Ocak'ta yürürlüğe girmesi beklenen 3600 ek gösterge maaşları nasıl etkileyecek?

EMEKLİ ÖĞRETMEN MAAŞI 1.728 TL, EMEKLİ İKRAMİYESİ 62 BİN TL ARTACAK

Örneğin, kamuda 30 yıl görev yapan bir öğretmenin emekli maaşı 1.728 TL, emekli ikramiyesi ise 62 bin TL artacak.

'Asgari'de kriter ne? Milyonlarca çalışan bu haberi bekliyor...

Büyük destek geliyor... Esnafı rahatlatacak müjde!

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor... Uzman isim açıkladı! EYT'de yaş sınırı olacak mı?

Bakan Nebati'den 2.000 kadro müjdesi