Efsane model 30 yıl sonra geri dönüyor! Tamamen elektrikli olacak

İlk olarak 1961 yılında piyasaya sürülen ve 90'lı yıllarda üretimine son verilen efsane model Renault 4 geri dönüyor. Fransız otomobil devi Reanult, klasikleşen Renault 4 modelini tamamen elektrikli olarak çıkarmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki günlerde düzenlenecek Paris Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak araç için tanıtım videosu yayınlandı.

Aksam.com.tr

Fransız otomobil üreticisi Reanult, efsane Renault 4 modelini geri getiriyor. Üretiminin üzerinden 30 yıl geçen Reanult 4 modeli 17 Ekim'de Paris'te düzenlenecek otomobil fuarında tanıtılacak. 80'li yıllara damgasını vuran model geçmişin izlerini taşımasıyla birlikte günümüz teknolojisini kullanacak. Bu modelin otomobil pazarına farklı bir soluk getireceğine inanılıyor.

RENAULT 4 TAMAMEN ELEKTRİKLİ OLACAK

1961 yılında Renault 3 modeliyle birlikte üretime alınan bir model olan Renault 4, 4CV'nin yerine geçti. 1961-1967 arası Renault 3'ün fiziksel olarak değişmişi olarak üretildi. 1968-1974 ve 1975-1978 arasında temel değişiklikler yapıldı. 1961-1992 yılları arasında 8 milyondan fazla satılan araç 17 Ekim'de düzenlenecek Paris Otomobil Fuarı'nda yeniden gün yüzüne çıkacak.

Tamamen elektrikli olacak Renault 4 geçmişin izlerini taşımakla birlikte günümüzün teknolojisini kullanacak. Renault, 17 Ekim'de gerçekleşmesi planlanan bu tanıtımdan önce yeni ipucu görselleri paylaştı.

Modern Renault 4, farklı bir gövde tipiyle gelecek olsa da köklerinden tamamen kopmuyor. Özellikle ön bölümde farları da içerisine alan çerçeve ile geçmişe atıfta bulunuluyor. Bunun dışında arka bölümün düz bir biçimde tasarlanmış olması, dikey stop lambaları ve arka kelebek camın şekli de yine orijinal Renault 4'ü akıllara getiren detaylardan.

PİYASAYI ALTÜST EDECEK

Araç farklı bir gövde tipiyle gelecek olsa da köklerinden tamamen kopmuyor. Arabanın kendisi 2025'te sokaklara çıkacak, ancak konsept bu yılki Paris Otomobil Fuarı'nda ortaya çıkacak. Yeni nesilde retro çizgilerle geri dönmesi beklenen aracın konsept versiyondan ne kadar ilham alacağı bilinmiyor. 80'li yıllara damgasını vuran modelin günümüzde de oldukça yüksek sayılarla satılacağı tahmin ediliyor.

Aracın teknik detaylar hakkında henüz bir bilgi paylaşılmadı. Renault 4 konsepti 17 Ekim'de resmi olarak gün yüzüne çıkacak.