30 milyar liralık sevgi ekonomisi

14 Şubat Sevgililer Günü'nün ekonomiye 30 milyar liralık katkı sağlaması bekleniyor. Söz konusu pastada en büyük payı online alışverişin alacağı tahmin ediliyor.

'Sevgililer Günü' için yapılan kampanlar büyük ekonomi yarattı. Yalnızca ABD'de 2021 Sevgililer Günü için 22 milyar dolar tutarında alışveriş yapıldı. Türkiye'de ise 2021'de 15 milyar TL olarak gerçekleşen Sevgililer Günü harcamalarının bu yıl ikiye katlanması bekleniyor.

TOBB E-ticaret Meclis Üyesi, Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucusu Cenk Çiğdemli "Sevgi Ekonomisi'nin hacmi geçen yıl 15 milyar TL'ydi. Bu yıl bu rakamın iki katına ulaşacağını tahmin ediyoruz. Türkiye geneli toplam online alışveriş cirosu 30 milyar TL'yi bulacaktır diye düşünüyoruz" dedi. Çiğdemli'nin verdiği bilgiye göre Sevgililer Günü öncesinde e-ticaret sitelerinin satışları, bir önceki haftaya göre yüzde 60 arttı. Bu büyük potansiyelden faydalanmak isteyen e-ticaret siteleri ve markalar, çok sayıda ürün ve hizmet seçeneği sunuyor.

Turkcell Pasaj: Birçok üründe yüzde 60'a varan indirimler sunan kampanyada, seçili akıllı telefonlarda da yüzde 10'a varan indirim fırsatı bulunuyor.

Vodafone: Redmi Note 10s 128 GB akıllı telefon, Vodafone Online Mağaza'dan 336 TL indirimle satılıyor. Xiaomi Mi Band6 akıllı bileklik ise yüzde 50 indirimli.

Axess Mobil: Axess, Wings ve Akbank Kart sahiplerine özel 2 bin 400 TL'ye varan chip-para, 32 bine varan Mil Puan, yüzde 20'ye varan indirim ve taksit kampanyaları sunuyor.

Teknosa: O güne özel Apple iPad'lerde yüzde 10 indirim fırsatının yanı sıra seçili Tecno cep telefonlarının yanında 399 TL değerindeki Arnica kahve makinesi hediye ediyor.

Dyson: Saç kurutma makinesi, saç şekillendirici ve saç düzleştiriciyle hediye alternatifi sunuyor.

OPPO: A Serisi ve Reno Serisi akıllı telefon modelleri romantik anları ölümsüzleştirmek isteyen tüketicilere hediye alternatifi sunuyor.

Modalife: İnternet alışverişinde geçerli yüzde 40'a varan uygun fiyat avantajı sunarken koltuk, köşe, üçlü koltuk alanlara puf hediye ediyor.

Kärcher: VC6 Our Family Elektirik Süpürgesi alana WV1 şarjlı cam temizleme makinesi hediye ediyor.