Türkçülük Günü nasıl ortaya çıktı? 3 Mayıs Türkçülük Günü ile ilgili sözler

Her yıl 3 Mayıs tarihinde Türkçülük Günü kutlanıyor. Türkçülük Günü, 3 Mayıs 1944 tarihinin anıldığı gündür. Daha sonraki senelerde de Türkçüler Günü adını alarak kutlanmaya başlanmıştır. Bu tarih geldiğinde sosyal medya hesaplarından paylaşım yapmak isteyen kimseler aramalarını hızlandırdı...

Bugün 3 Mayıs Türkçülük Günü. 3 Mayıs Türkçülük Günü ile ilgili sözler yoğun olarak araştırılıyor. Sosyal medya hesapları üzerinden takipçileri için yayın yapmak isteyenler en güzel ve en anlamlı Türkçülük sözlerini bulmak istiyor...

3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ SÖZLERİ

Taş kırılır, tunç erir ama Türklük ebedidir. 3 Mayıs Türkçülük gününüz kutlu olsun.

Türkçülük öyle şerefli bir bayraktır ki: Onu vatanın her köşesinde durmadan dalgalandırmak her Türk'ün ilk ve milli vazifesidir.

Türk Devleti'nin yenilmez, zinde hayat gücü ve Türk Milleti'nin teminatı ve istikbali gençliktir. 3 Mayıs Türkçülük gününüz kutlu olsun.

Kendinizi küçük görmeyeniz. Sizler büyük kuvvetsiniz. Vazifenizi hiçbir zaman unutmayınız. Kuvvet birliktir. Davamızın geleceği birliktedir. Birlik, beraberlik içinde olmaktır.

Türklük bedenimiz, İslamiyet ruhumuzdur. Ruhsuz beden ceset olur. 3 Mayıs Türkçülük gününüz kutlu olsun.

Her Türkçü, bulunduğu yerin görevini inançla yaparsa, Türkçülük ülküsü sağlamlaşır. Türklük güçlenir. 3 Mayıs Türkçülük gününüz kutlu olsun.

"Türkçülük öyle şerefli bir bayraktır ki bu bayrağı vatanın her köşesinde durmadan dalgalandırmak her Türk'ün ilk ve milli vazifesidir." (Mustafa Kemal Atatürk)

3 Mayıs Türk milliyetçilerinin ,Türk milletinin varlık davasında çektikleri ıstırabın, elemin, gözyaşının ifadesidir.

Türklük bedenimiz, İslamiyet ruhumuzdur. Ruhsuz beden ceset olur.

Cesaretlilik, yüreklilik, atılganlık olmayan hiçbir dava başarıya ulaşmaz.