3 çocuğunu öldüren annenin son mesajları: Beni çılgına çeviriyorlar

Yeni Zelanda'da yaşayan 42 yaşındaki Lauren Dickason evlerinde ölü bulunan üç küçük kızı 6 yaşındaki Liane ve iki yaşındaki ikizleri Maya ve Karla'yı öldürmekle suçlanıyor. Kadın deli olduğu için cezai ehliyeti olmadığını iddia ediyor.

Aksam.com.tr

Çocukları öldürmekle suçlanan annenin mahkeme tarafından ortaya çıkarılan kanıtlara göre arkadaşlarına kızlarını boğmadan önce onu 'çıldırdıklarını' söyleyen bir dizi rahatsız edici kısa mesaj gönderdiğini duyurdu.

Aksam.com.tr'nin New Zealand Herald'tan çevirdiği habere göre, 42 yaşındaki Lauren Anne Dickason, 16 Eylül 2021'de Yeni Zelanda'nın Güney Adası'ndaki Timaru'daki evlerinde ölü bulunan üç küçük kızı Liane (6) ve ikizleri Maya ve Karla'yı (ikisi de 2) öldürmekle suçlanıyor.

Dickason çocuklarını öldürdüğünü kabul etti, ancak cinayet olduğunu reddetti. Savunmasını delilik üzerine yapan kadın suçsuz olduğunu iddia ediyor.

Dava Pazartesi günü başladı ve burada Dickason'ın telefon kayıtları, kızlarının bir türlü uslu durmadığı gibi konularda öfkeli olduğuna dair işaretler verdi.

Polisin soruşturması sırasında ele geçirdiği kayıtlarda, annenin çocukları hakkında yazdığı bir dizi rahatsız edici mesaj yer aldı.

Savunma tarafı ise kadının deli olduğu için cezai ehliyeti olmadığını iddia ediyor. Kadının avukatlığını yapan Kerry Beaton jüriye annenin çocukları boğduktan sonra onları yataklarına koyup yumuşak oyuncaklarla sardığını söyleyerek bunu destekledi.

Avukat, cinnet geçiren kadının kendini öldürmek zorunda olduğunu düşünüp kızlarını da yanında götürmesi gerektiğini düşündüğü için bu eylemi yaptığını söyledi.

Dickason'ın avukatı mahkemeye, annenin kocasına ve doktorlara daha önce kızlarını öldürmeyi düşündüğünü söylediğini belirtti.

Beaton, "Fakat trajik bir şekilde kimse onun ne kadar hasta olduğunu çok geç olana kadar fark etmedi" diye ekledi.

Duruşmanın iki hafta sürmesi planlanıyor ve Bay Dickason ve diğer aile üyelerini dinleyecek.

Uzmanlar, Dickason'ın deli olduğuna inanıp inanmadıklarını da paylaşacaklar.