29 MAYIS İSTANBUL'UN FETHİ MESAJLARI En güzel, şanlı, zafer mü İstanbul'un Fethi resimli mesajları yayında! En güncel ve en yeni fetih mesajları

İstanbul'un Fethi resimli mesajları yoğun olarak araştırılıyor. Bugün fethin 540. yılı sevinçle kutlanacak. 2. Mehmet, 1453 yılında 21 yaşındayken Bizans'ın elindeki İstanbul'u fethetmeyi başardı. Sosyal medya hesapları üzerinden 29 Mayıs İstanbul'un Fethi mesajlarını araştırmaya başladı. Haberimizin içerisinden en güzel, şanlı İstanbul'un Fethi mesajlarına ulaşabilirsiniz.

29 Mayıs İstanbul'un Fethi mesajları yoğun olarak araştırılıyor. Bu pazartesi fethin coşkusu yalnız İstanbul'da değil, tüm Türkiye'de sevinç içinde kutlanacak. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethetmesinin ardından tam 540 yıl geçti. Vatandaşlar sosyal medya hesapları üzerinden İstanbul'un fethini çeşitli mesajlarla kutlamak istiyor. Biz de sizler için En güzel, şanlı İstanbul'un Fethi sözleri ve mesajlarına haberimizde yer verdik.

29 MAYIS İSTANBUL'UN FETHİ MESAJLARI

Bir gece ansızın gelir krallığınızı imparatorluğuma katarım. – Fatih Sultan Mehmet

Benim kudretimin yettiği yerlere imparatorunuzun ümit ve hayalleri bile yetişemez.– Fatih Sultan Mehmet

Karadan ve denizden bu şehrin dışarıyla olan irtibatını tamamen kesmiş bulunuyoruz. İşte bütün bunlardan dolayıdır ki, şehrin elimizden kurtulmasına imkan ve ihtimal yoktur. Buna bütün kanaati vicdaniyem ile inanıyorum... Fatih Sultan Mehmet

- 'Ormanlarımdan bir dal kesenin başını keserim.'

- 'İmkanın sınırını görmek için imkansızı denemek lazım.'

- 'İnsanda söz ile değişir kader. Ya yurda baş olur, ya da başından olur.'

- 'Onlar korkularından denizi zincirleyecek kadar akıllı ise, biz gemileri karadan yürütebilecek kadar deliyiz.'

- İstanbul'u niçin fethettiklerini sorduklarında 'önce o benim gönlümü fethettiği için'

- 'Biz toprakları değil gönülleri feth etmeye gidiyoruz. Savaş herkesle, barış ancak onurlu insanlarla yapılır.'

- 'Hakiki sanat muhteşem bir şehir vücuda getirmek ve halkının kalbini saadetle doldurmaktır.'

- 'Baykuştan pervâmız yok, biz şahinler sürüsüyüz.'

- 'Eğer padişah siz iseniz, devletimizin bu zor gününde ordumuzun başında olmamanız törelerimize uymaz. Yok, eğer padişah ben isem, işte size emrediyorum, geliniz ve derhal ordularımın başına geçiniz. '

"Kostantîniyye elbette fetholunacaktır. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandandır! Onu fetheden askerler ne güzel askerlerdir!" (Hadis-i Şerif)

İstanbul'u bizlere miras bırakan Fatih Sultan Mehmet ve aziz şehitlerimizi saygıyla anıyorum.

Adıyla Şanıyla büyük olan İstanbulun bağımsızlığını armağan eden Fatih Sultan Mehmet Hanı Ve Silah Arkadaşları Şehitlerimizi saygı ile anıyor, İstanbulun Fethini kutluyorum.

Tarihin dönüm noktalarından biri olan İstanbulun Fethinin 568. yıl dönümü heyecanını yaşıyoruz. İstanbulun Fethi kutlu olsun.

Fetih ile yeni bir çağ kapanıp yeni bir çağ açılmış, köklü medeniyetimiz insanlık tarihine damgasını vurmuştur. Fetih ile sadece şehir değil, gönüller de fethedilmiştir. Hem milli tarihimiz hem de dünya tarihi için bir dönüm noktası olan İstanbul'un Fethini kutlarım

Tarihe istikamet verip çağ açıp çağ kapatan İstanbul'un Fethi'nin 568. yılı kutlu olsun.Cennet mekan atam Fatih Sultan Mehmet Han ve şanlı ordusunu rahmetle anıyorum.