29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda toplu taşıma ücretsiz mi? 29 Ekim'de otobüs, metro, Marmaray bedava mı?

29 Ekim'de toplu ulaşımla yolculuk yapmak isteyenler; metro, Marmaray, vapur ve otobüslerin ücretsiz olup olmadığını araştırıyor. Resmi bayramlarda genellikle toplu ulaşım araçları halka ücretsiz hizmet veriyor. İstanbul, Ankara ve İzmir'deki ulaşım araçlarının ücret tarifesi ile ilgili kurumlardan resmi açıklamalar geldi. Peki 29 Ekim'de otobüsler, metro, Marmaray bedava mı? 29 Ekim 2023 toplu taşıma ücretsiz mi?

29 Ekim günü toplu taşıma araçlarını kullanacak olan vatandaşlar, 29 Ekim'de metrolar, Marmaray, vapurlar ve otobüslerin ücretsiz olup olmadığını merak ediyor. Bilindiği üzere resmi tatillerde şehir içi toplu ulaşım araçlarının kullanımı ücretsiz oluyordu. Peki, 29 Ekim'de metrolar ve Marmaray ücretsiz mi? 29 Ekim 2023 otobüsler bedava mı? İşte Cumhuriyet Bayramı'nda İstanbul, Ankara ve İzmir'de ulaşımın ücret uygulaması

29 EKİM'DE METROLAR VE MARMARAY ÜCRETSİZ Mİ?

Bu yıl Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönümü nedeniyle metro, Marmaray, vapur ve otobüsler ücretsiz olacak.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü kuruluş yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında İstanbul, Ankara ve İzmir'de raylı sistemle yapılan toplu taşıma hizmetleri ücretsiz sağlanacak.

Bu kapsamda, Marmaray, Başkentray, İZBAN ve Gayrettep-İstanbul Havalimanı Metro seferleri 29 Ekim Pazar günü ücretsiz yapılacak.

Yolcular, İstanbulkart entegrasyonuna dahil tüm toplu taşıma araçlarına kartını okutmak suretiyle toplu ulaşım araçlarına ücretsiz binecek.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Ankara, İstanbul ve İzmir'de raylı sistemle yapılan toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre 29 Ekim'de Başkentray, Marmaray, İzban ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu seferleri ücretsiz olarak hizmet verecek.

Uygulama; İETT, Metrobüs, OTOBÜS AŞ (havalimanı otobüsleri hariç), Özel Halk Otobüsleri, Şehir Hatları Vapurları, Özel Deniz Yolu Toplu Ulaşım Motorları ile Metro İstanbul'un yönettiği Tramvay, Metro, Füniküler, Tünel ve Teleferik hatlarında geçerli olacak.

ANKARA'DA TOPLU TAŞIMA BEDAVA MI?

EGO Genel Müdürlüğü, Ankara'da toplu taşıma araçlarının 29 Ekim'de ücretsiz olacağını duyurdu. Ankara'da 29 Ekim 2023 Pazar günü saat 06.00'dan 23.59'a kadar toplu taşıma ücretsiz olacak.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında vatandaşlar; Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferlerinden ücretsiz faydalanacak.