28 Ekim Pazartesi okullar yarım gün mü tatil, tam gün mü? 28 Ekim yarım gün mü?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bu sene salı gününe denk geliyor. Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına kutlanan milli bayramdır. Bu bayram resmi tatildir. Peki, resmi tatilin hemen öncesinde 28 Ekim okullar tatil mi? 28 Ekim Pazartesi okullar yarım gün mü, tam gün mü?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda tüm kamu kuruluşları ve okullar resmi tatilde oluyor. Bu sene resmi tatil Salı gününe denk geliyor. Milyonlarca kişi Pazartesi gününün tatil olup olmadığını sorguluyor. Peki, 28 Ekim yarım gün mü? 28 Ekim Pazartesi okullar yarım gün mü tatil, tam gün mü?

28 EKİM YARIM GÜN MÜ?

Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre; 1923 yılında Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim günü Ulusal Bayramdır. Türkiye'nin içinde ve dışında Devlet adına yalnız bugün tören yapılır. Bayram 28 Ekim günü saat 13.00'ten itibaren başlar ve 29 Ekim günü devam eder.

28 Ekim'de çalışan özel sektör çalışanları yarım gün, 29 Ekim'de çalışanlar ise tam gün ek mesai alabilecek.

28 EKİM'DE OKULLAR YARIM GÜN MÜ, TAM GÜN MÜ TATİL?

28 Ekim'de okullar yarım gün tatil olacak. Öğrenciler Pazartesi okula gidip yarım gün ders görecek ve ardından 1.5 günlük tatile çıkacak.

CUMHURİYET BAYRAMI HAKKINDA

Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta kutlanan bir millî bayramdır. 1925 yılında çıkarılan bir yasa ile millî bayram olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Cumhuriyet Bayramı'nın kutlandığı ülkeler olan Türkiye ve Kuzey Kıbrıs'ta 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim tam gün olmak üzere bir buçuk gün resmî tatildir. 29 Ekimlerde stadyumlarda şenlikler yapılır, akşam ise geleneksel olarak fener alayları düzenlenir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyetin onuncu yılı kutlamalarının yapıldığı 29 Ekim 1933 tarihinde verdiği Onuncu Yıl Nutku'nda, bu günü "en büyük bayram" olarak nitelendirmiştir.