Nar kırma ritüeli neden yapılır? 21 Aralık nar ritüeli nedir, nasıl yapılır?

Birçok toplumda nar, bolluk ve bereketin temsili olarak biliniyor. Bu gece 21 Aralık en uzun gece yaşanacak. Bazı vatandaşlar nar kırma ritüeli gerçekleştirecek. Peki, 21 Aralık nar ritüeli nedir, nasıl yapılır? Nar kırma ritüeli neden yapılır? İşte merak edilenler...

Eski Mısır dönemine kadar uzanan nar kırma ritüeli bu gecede gerçekleştirilecek. Yılın en uzun gecesi olması nedeniyle nar kırma geleneği vatandaşların merak ettiği başlıklardan oluyor. Peki, 21 Aralık nar ritüeli nedir, nasıl yapılır? Nar kırma ritüeli neden yapılır?

21 ARALIK NAR RİTÜELİ NEDİR?

En uzun gecenin yaşanacağı 21 Aralık 2020 günü enerji, bolluk, bereket gibi birçok alanda yardımcı olacağına inanılan ritüellerden biri de nar kırma geleneği.

Genellikle 21 Aralık'ta ritüelleşen nar kırma geleneği yılbaşından evvel veya yılbaşı günü yapılan bir gelenektir.

NAR KIRMA RİTÜELİ NASIL YAPILIR?

Anadolu geleneklerinde evin içinde nar patlatılarak, parçalanan tanelerinin etrafa dağılmasıyla, eve bereket getireceği inancı bugün de bazı bölgelerde devam etmektedir.

Bu geleneğe göre, kırılan nar ne kadar patlarsa, taneleri ne kadar geniş ve uzak alana dağılırsa, bereket ve bolluğun evde o kadar çok bulunacağına inanılıyor.

EN UZUN GECEDE NEDEN NAR KIRIYORUZ?

Nar, bolluk, bereket; birin bin olması, bereket anlamı taşıyor

Nar, doğum, çoğalma anlamına da gelir,

Nar, Osmanlı'da sevilen kıza gönderildiğinde; evlenme teklifi anlamına gelir,

Nar, yaşam sembolüdür,

Anadolu'da nar patlatma; evin içinde nar patlatılır, nar parçalanır, taneleri eve dağılır; böylelikle eve bereket getireceğine inanılır.