2024 YKS sınav yorumları | YKS nasıldı? Sorular zor muydu, kolay mıydı?

YKS nasıldı? sorusu 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) İşte KPSS yorumları, Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumundan çıkan adaylar tarafından araştırılıyor. Sınavda adaylara Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimlerinden 120 soru yöneltildi. Sınavın sona ermesinin ardından 2024 YKS sınav yorumları gündeme geldi. Sınavdan çıkan adaylar, 'YKS nasıldı? Sorular zor muydu, kolay mıydı?' konusunda Twitter (X) üzerinden yorum yapıyor. İşte 2024 YKS sınav yorumları

YKS soruları hakkında yorumlar, sınavdan çıkan adaylarca merak ediliyor. 165 dakika süren sınavda adaylara; Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden toplam 120 soru soruldu. Sosyal medya platformu Twitter'da yapılan YKS yorumları; Soruların kolay mı zor mu olduğu hakkında fikir veriyor. Buna göre YKS nasıldı? İşte 2024 YKS sınav yorumları

YKS SORULARI NASILDI?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024 YKS) 8-9 Haziran'da uygulanıyor.

Sınavın ilk oturumu olan TYT sona erdi. Sınava katılan adaylar diğer katılımcıların sınav yorumlarını merak ediyor. Genel olarak Matematik ve Paragraf soruları adayları zorladı. Peki, YKS soruları nasıldı? 2024 YKS, TYT, AYT, YDT soruları zor muydu, kolay mıydı? İşte 2024 YKS sınav yorumları

2024 YKS SINAV YORUMLARI

"Türkçe belirleyici bir sınav oldu. ÖSYM yine temel ders Türkçe 'yi zorlamış gibiydi. Matematik zor değildi ama kolay da değildi. "

"Emin olduğum soruları çözerim diyordum 165 dk sonunda 3 soru çözdüğümü farkettim"

"Türkçe bariz çok kolaydı 2020 senesindeki Mabel matiz sorusu, uzun uzun felsefe paragrafları nasıl da değişmiş"

"Felsefe ve Türkçe şaka mıydı? Özellikle o felsefe soruları... hayatımda öyle sorular görmedim. Bu sınavın eleyeni felsefe oldu. Matematik kolaydı, fen bilgi sorusuydu."

"Türkçe gayet açıklayıcıydı arkadaslar çoğunluk mantık sorusuydu"

"Sınavdan çıkan biri olarak detaylı TYT analizim: türkçe; uzun ama kolaydı sosyal fulledim diye düşünüyorum matematik; tarihin en kolay mat sorularıydı (özellikle geometri) fen kolay seviye test kitabı sorularıydı yani bu sınav en az 75 net yapamayan mezuna bıraksın"

"Türkçe de yanıltıcı sorular çok fazlaydı, Matematik kolaydı."

"Türkçe soruları bi bana mı kolay geldi? 2-3 soru dışında hepsi kolaydı Türkçe'de"

"Felsefe sorularını özellikle sanki Platon'u mezarından kaldırıp ona soru hazırlatmışlar "

"Sınav kolaydı ya testti. Yalnız sehabe-sure sorusu neydi öyle."

"Sadece mantık yürüterek 16 matematik sorusu çözdüm."

"Türkce okuduğunu anlamaydı ama ufak dalgınlıkta tamamen kaçırırdın felsefe zorladı"

"Sınav geçen seneden daha kolaydı bence Türkçe ve sosyal ortalamaydı mat ve fen kolaydı"

"Kısaca değerlendirirsem Türkçe ve Sosyal bilimler soruları şaşırtıcı şekilde kolaydı, özellikle Türkçe'de abartılı uzun paragraf soruları bu yıl yoktu. Bir hazırlığım olmamasına rağmen iyi bir puan çıkarabilirim. Matematik yapmadım, Fen ise zordu."

"Matematik mi çözdük yoksa alternatif 40 tane daha Türkçe sorusu mu çözdük belli değil rakam makam bir şeyler serpiştirseydiniz aralara ya "

"Çok kolaydı özellikle matematik beklediğimden iyi geçti, otuz dakika kala bitirdim arada kaldığım sorulara tekrar döndüm. muhtemelen yığılma olur geçmiş olsun. "

YKS Oppenheimer sorusunun cevabı nedir? 2024 YKS TYT Felsefe bölümündeki Robert Oppenheimer sorusunun cevabı

2024 YKS'ye kaç kişi girdi? Üniversite sınavına kaç kişi katıldı? İşte 2024 YKS'ye dair sayısal bilgiler

2024 YKS TYT puan hesaplaması nasıl yapılır? YKS'de 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu?