2024-YDS/1 cevap anahtarı yayınlandı! YDS sınav soruları ve cevapları

YDS sınav soruları ve cevapları ÖSYM tarafından erişime açıldı. Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle 10 gün süreyle erişebilecektir. İşte YDS sınav soruları ve cevapları

2024-YDS/1 sınavının Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları Yayımlandı. 24 Mart 2024 tarihinde uygulanan 2024 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'nın (2024-YDS/1) Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarlarının %10'u adayların erişimine açıldı. Adaylar, YDS sınav soruları ve cevaplarını kontrol ederek kaç puan aldıklarını hesaplayabilecekler. İşte 2024 YDS soru ve cevapları

ÖSYM, uyguladığı sınavların ardından cevap anahtarının yüzde 10'unu erişime açtı. Bugün gerçekleştirilen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'nın (2024 YDS/1) cevap anahtarı https://www.osym.gov.tr/ adresinden yayımlandı.

YDS SORU VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına, 24 Mart 2024 tarihinde saat 14.40'tan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle 10 gün süreyle erişebilecektir. Temel Soru Kitapçığı'nın görüntüleme süreci, 3 Nisan 2024 tarihi saat 23.59'da sona erecektir.

YDS'DE YANLIŞ DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?

YDS sınavında 80 soru sorulur ve yanlış cevaplar doğruları götürmez.

Bu nedenle bilmediğiniz sorular için rastgele bir şık işaretlemek sizin lehinize olacaktır. Her bir doğrunun yaklaşık değeri 1.25 puan getirisine sahiptir. YDS sınavından alınabilecek en yüksek puan 100'dür. Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden YDS puanları hesaplanır.

YDS'de 4 yanlış 1 doğruyu götürmemektedir. YDS'de değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Yani YDS'de cevabı yanlış sorular, doğruyu götürmez.

YDS puanları, adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden hesaplanacaktır. Test hazırlanmayan dillerde çeviriler, ÖSYM'de kurulacak olan jüriler tarafından değerlendirilir. Bu değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır.

YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 YDS/1 sınav sonuçları kaç günde açıklanır?

YDS puan hesaplaması nasıl yapılır? YDS'de 4 yanlış 1 doğruyu götürür mü?

YDS sonucunun geçerlilik süresi ne kadar? YDS puanı kaç yıl geçerli?