2024 TYT ne zaman? Üniversite sınavına kaç gün kaldı? 2024 ÖSYM sınav takvimi: YKS oturumları AYT, YDT ve TYT tarihleri

Üniversite sınavı tarihi, 2024 YKS'ye hazırlanan öğrencilerin gündeminde yer alıyor. ÖSYM tarafından yayımlanan 2024 yılı sınav takvimi sonrasında, YKS oturumları AYT, YDT ve TYT tarihleri belli oldu. Adaylar ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden üniversite sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere sınav giriş belgesine erişim sağlayabilecek. Peki 2024 TYT ne zaman? Üniversite sınavına kaç gün kaldı? İşte 2024 ÖSYM sınav takvimi: YKS oturumları AYT, YDT ve TYT tarihleri

2024 TYT için hazırlığını sürdüren adaylar, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) tarihlerini sorgulanmaya başladı. YKS sınav ve başvuru tarihleri 2024 ÖSYM sınav takviminin yayınlanmasıyla birlikte belli oldu. 2024 YKS sınav yerlerinin ise Mayıs'ın son haftası erişime açılması bekleniyor. Buna göre Temel Yeterlilik Testi (2024 TYT) ne zaman? İşte AYT, YDT ve TYT sınav tarihleri

2024 TYT NE ZAMAN?

Haziran ayı içinde yapılacağı tahmin edilen YKS oturumlarının ilki olan TYT için hazırlıklar başladı.

ÖSYM 2024 sınav takviminin yayınlanmasıyla birlikte Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi, (TYT) YKS'de ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile üçüncü ve son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) oturumlarının tarihleri belli oldu.

Buna göre; 2024 Üniversite sınavı YKS, Haziran'ın 8-9 tarihlerinde yapılacak.

Üniversite sınavına katılacak olan adaylar, 8 Haziran'da Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) 9 Haziran'da ise Alan Yeterlilik Testi'ne (AYT) girecek.

YKS SINAV YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 YKS sınav yerlerinin Mayıs'ın son haftası erişime açılması bekleniyor. Adaylar ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere bu belgelere erişim sağlayabilecek.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS sınav sonuçları ÖSYM sınav takvimine göre 17 Temmuz 2024 tarihinde erişime açılacak.