2024 Ramazan Bayramı tatili kaç gün? Bayram tatili ne zaman başlayacak?

2024 Ramazan bayramı tatili için hazırlık yapmaya başlayan kamu ve özel sektör çalışanı birçok insan, ''2024 Ramazan Bayramı tatili kaç gün?'' sorusunu araştırabiliyor. Öte yandan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bayram tatili ile ilgili idari izin açıklamasında bulundu. Bu nedenle pek çok vatandaş, ''Bayram tatili ne zaman başlayacak?'' sorunu da araştırabiliyor. Detaylar haberimizde…

2024 Bayram tatili, Ramazan'ın bitmesiyle birlikte başlayacak. Ayrıca şimdiden bayram tatili planlı yapmak isteyen birçok vatandaş, ''2024 Ramazan Bayramı tatili kaç gün?'' ve ''Bayram tatili ne zaman başlayacak?'' sorularını araştırmaya başladı.

Bayram günü öncesi Arefe günü; kamu kurumları, bankalar ve bazı işletmeler yarım gün hizmet verecek. Hicri Takvim ve Miladi Takvim arasındaki zaman farkı sebebi ile her yıl 10-11 gün değişiklik oluyor.

Normalde Ramazan Bayramı tatili 3 gün sürülüyor. Fakat konu ile alakalı Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan açıklama geldi. Bu sebeple birçok vatandaş, ''2024 Ramazan Bayramı tatili kaç gün?'' ve ''Bayram tatili ne zaman başlayacak?'' sorularını araştırabiliyor. Peki, bayram tatili ne zaman başlayacak?

2024 BAYRAM TATİLİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2024 Ramazan Bayramı tatili başlangıç ve bitiş günü şu şekilde;

Arefe Günü: 9 Nisan 2024 Salı.

Ramazan Bayramı 1. Günü: 10 Nisan 2024 Çarşamba.

Ramazan Bayramı 2. Günü: 11 Nisan 2024 Perşembe.

Ramazan Bayramı 3. Günü: 12 Nisan 2024 Cuma.

2024 RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

2024 Ramazan Bayramı tatili, bayram tatili için hazırlık yapmak isteyen birçok insan tarafından araştırılabiliyor. Öte yandan bayram tatili ile ilgili beklenen açıklama, Başkan Erdoğan'dan geldi. İşte Başkan Erdoğan'ın açıklaması;

''Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan 2024 tarihinde başlayacak Ramazan Bayramı öncesindeki 1,5 günlük sürede idari izinli sayılacakları kararımızı kamuoyumuzla paylaşmak istiyorum.

Böylece Salı günkü yarım günü ve Pazartesi gününü bayram tatiline ekleyerek kamu çalışanlarımıza rahatça değerlendirebilecekleri 9 günlük bir vakit verdik.

Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.''