MEB Liselere Geçiş Sistemi (LGS) başvuru ve sınav tarihi! 2024 LGS ne zaman?

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında hazırlıklarına hız veren öğrenciler 2024 LGS sınav tarihini sorguluyor. LGS sınavı, Sayısal ve sözel olarak iki oturumda gerçekleştiriliyor. Sınavda öğrencilere sözel alanda 50 soru için 75 dakika süre verilirken, sayısal oturumunda 40 soru için süre 80 dakika olacak. Peki 2024 LGS ne zaman? MEB Liselere Geçiş Sistemi (LGS) başvuru ve sınav tarihi

2024 LGS tarihi, sınava hazırlık yapan öğrenciler tarafından merak edilen konular arasında yer aldı. 8. sınıfta okuyan binlerce öğrencinin katılım sağladığı 2024 LGS sınavının tarihi belli oldu. Buna göre 2024 LGS ne zaman? İşte MEB Liselere Geçiş Sistemi (LGS) başvuru ve sınav tarihi

2024 LGS NE ZAMAN?

Okullarda ilk dönemin bitecek olmasıyla birlikte gözler LGS sınav tarihlerine çevrildi. MEB Eğitim/Öğretim takviminin açıklanmasıyla birlikte Liselere Geçiş Sistemi (2024 LGS) sınav tarihi belli oldu.

Buna göre; LGS merkezî sınavı 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilecek.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavının 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacağını söyledi.

2024 LGS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Liselere Giriş Sınavı başvuru tarihi henüz açıklanmadı. Milli Eğitim Bakanı Tekin, sınav takvimi ve LGS süreciyle ilgili çalışma ve duyuruları paylaşmaya devam edeceklerini bildirdi.

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında düzenlenen sınavlarda geçtiğimiz yıl öğrenciler yaşanan elim deprem sonrasında 2. dönem konularından muaf olmuştu.

Bu yıl ise 1. dönem ve 2. dönem konularından soru gelebilecek.