2024 KPSS ön lisans başvuru ücreti ne kadar? KPSS başvuru ücreti nereye, hangi bankalara yatırılacak?

2024 KPSS ön lisans başvuruları 2 Temmuz'da sona eriyor. Sınav için henüz başvuru yapmamış olan adayların 2024 KPSS ön lisans başvuru ücretini saat 23.59'a kadar yatırmaları gerekiyor. Peki 2024 KPSS ön lisans başvuru ücreti ne kadar? KPSS başvuru ücreti nereye yatırılır? İşte KPSS ödemelerinin yapılacağı bankalar

KPSS ön lisans başvuruları için sona gelindi. Sınava katılmak isteyen adayların başvuru ücretini en geç 2 Temmuz saat 23.59'a kadar belirlenen bankalara yatırması gerekiyor. Peki 2024 KPSS ön lisans başvuru ücreti ne kadar? KPSS ödemeleri nereye, hangi bankalara yapılacak? İşte 2024 KPSS ön lisans başvuru ücreti ile ilgili detaylar

2024 KPSS LİSANS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

ÖSYM tarafından yayımlanan başvuru kılavuzunda yer alan bilgilere göre; KPSS ön lisans başvuru ücreti 350 TL olarak açıklandı. Sınava katılmak isteyen adayların başvuru ücretlerini kılavuzda belirtilen süre içinde belirlenen bankalara yatırması gerekiyor.

KPSS ücretini süresi içinde yatırmayan adayların sisteme girilmiş olan başvuruları işleme alınmayacak. Adaylar, KPSS ön lisans sınavı için başvuru ücretlerini 2 Temmuz saat 23.59'a kadar ödeyebilecekler.

KPSS ÖN LİSANS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS başvuru işlemleri, ÖSYM Aday İşlemleri Sayfası (AİS) üzerinden gerçekleştirilecek. Katılacakları oturumları belirleyen adaylar ÖSYM'nin e-ÖDEMELER bölümünden sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacak.

KPSS BAŞVURU ÜCRETİ NEREYE YATIRILIR?

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın lise mezunları için düzenlediği sınava başvuru işlemleri ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nden gerçekleştiriliyor.

KPSS ücretini süresi içinde yatırmayan adayların sisteme girilmiş olan başvuruları işleme alınmayacaktır.

KPSS lisans başvuruları Mayıs ayının 3-15 tarihleri aralığında alınacak. Adayların KPSS harç ödemesini de yayımlanan kılavuz içerisinde belirtilen şekilde ödemeleri gerekiyor.

KPSS ücreti, ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan e-İŞLEMLER kısmında "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir. KPSS ödemeleri bankaya da yatırılabilir.