Eş durumu öğretmen atama ne zaman? 2024 Aile Birliği Mazereti Ek Yer Değiştirme başvuruları başladı!

2024 Yarıyıl Tatili Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu kapsamında aile birliği mazeretine bağlı olarak iller arası yer değiştirmek üzere onaylı ön başvurusu bulunan ancak atama işlemi gerçekleşmeyen öğretmenlerin aile birliğinin sağlanabilmesi için başvuruları alınacak.

2024 Yarıyıl Tatili Öğretmenlerin İller Arası Aile Birliği Mazereti Ek Yer Değiştirme Duyurusu yayınlandı. Tercihe sunulan 23 il, öğretmen doluluk oranlarına göre tespit edilmiş olup alan bazlı ihtiyaç durumları değişkenlik gösterebilir. Peki, eş durumu öğretmen atama ne zaman?

BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN.

BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN.

ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Bu madde kapsamında yapılacak yer değiştirme başvurusunda bulunacak öğretmenlerde aşağıdaki şartlar aranacaktır;

a. Öğretmen kadrolarına 7433 sayılı Kanun kapsamında atananlardan 5 Şubat 2024 tarihi itibarıyla sözleşmeli ve kadrolu toplam üç yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak.

Diğer öğretmenlerden;

b. Devlet memurluğu ve öğretmenlikte veya sadece birinde adaylıkları kaldırılmamış olanlardan atandıkları yerde 5 Şubat 2024 tarihi itibarıyla bir yıllık çalışma süresini doldurmuş olmak.

c. Öğretmenlikte adaylığı kaldırılmış olup ilk atama, yeniden atama veya kurumlar arası yeniden atama yoluyla öğretmenliğe atananlardan atandıkları yerde 5 Şubat 2024 tarihi itibarıyla en az bir yıllık çalışma süresini doldurmuş olmak.

BAŞVURULAR

1. Ataması geçekleşmeyen onaylı ön başvurusu bulunan öğretmenler başvurularını 24 Ocak 2024 ile 27 Ocak 2024 (23:59'a kadar) tarihleri arasında Elektronik Başvuru Formunu doldurmak suretiyle yapacaktır. Elektronik Başvuru Formuna, "http://meb.ai/UzhfMpN" adresi üzerinden e-Devlet Kapısı aracılığı ile ya da MEBBİS üzerinde yer alan Veri Toplama Modülü ile ulaşılabilecektir.

2. Ek-2'de yer alan dilekçe örneği ön başvuru sahibi öğretmenin eşi tarafından doldurulacaktır. Ön başvurusu bulunan öğretmen ıslak imzalı dilekçeyi başvuru sistemine yükleyecektir. Daha sonra başvuru formunda yer alan "Eşimin dilekçesinde yer değişikliği için tercih edilen illere ve illerin tercih sıralamasına onay veriyorum ve yapılacak değerlendirme sonucunda belirlenecek il'e yer değişikliğimin yapılmasını kabul ediyorum." onay kutucuğunu işaretlemesi gerekmektedir.

3. Başvuru sahipleri, başvuru formunun ve dilekçenin gerçeğe uygun şekilde doldurulmasından sorumludur.

4. Başvuru süresi içerisinde öğretmenler başvurularını güncelleyebilecek ya da iptal edebileceklerdir.

ATAMALAR NE ZAMAN?

Yer değiştirme işlemi 5 Şubat 2024 tarihinden önce gerçekleşen öğretmenlerin görevden ayrılma işlemleri yer değiştirme kararnamelerinin gönderildiği tarih itibarıyla yapılabilecektir.

Yer değiştirme işlemi 5 Şubat 2024 tarihinden sonra gerçekleşenlerden; a. Bulunduğu eğitim kurumunda norm kadro fazlası durumunda olanların ayrılma işlemleri atama kararnamelerinin gönderildiği tarih itibarıyla, b. Diğer öğretmenlerin ayrılma işlemleri ise yaz tatili itibarıyla yapılabilecektir.