2023 üniversite tercihleri ne zaman açıklanacak? YKS tercih ve yerleştirme sonuç tarihi belli mi?

2023 YKS tercih dönemi bugün sona eriyor. Milyonlarca aday bu akşama kadar tercihlerini kontrol edip onaylayabilecek. Tercih işlemini tamamlamış olan adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağı ile ilgili süreci araştırmaya başladı. Peki, 2023 üniversite tercihleri ne zaman açıklanacak?

2023 üniversite tercihleri ne zaman açıklanacak? sorusu ile ilgili aramalar artışa geçti. ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, tercih sürecinin bugün sona ereceğini hatırlattı. Tercih ekranı bu akşam saat 23.59'a kadar aktif olacak, saat 00.00 itibari ile ise ekran kapanacak.

2023 ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2023 üniversite tercihlerinin ne zaman açıklanacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Sonuç tarihi ÖSYM takviminde yer almıyor. Üniversite tercih sonuçlarının 28 Ağustos'a kadar açıklanması bekleniyor.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

YKS kılavuzunda yer alan bilgilere göre, bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

YKS tercihleri bitti mi? YKS üniversite tercihleri uzar mı?

Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur.

Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Yükseköğretim kurumlarına kayıt işlemlerinde öğrencinin YÖKSİS veri tabanında başka bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olduğunun tespit edilmesi halinde aynı düzeyde örgün bir programa kayıt yaptırmaması halinde ortaöğretim diplomasının aslı olmadan da kaydı yapılarak daha önce kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumundan bu bilgi teyit edilecektir.

c) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

ç) Yükseköğretim kurumları tarafından talep edilmesi durumunda 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

KAYITLA İLGİLİ BİLGİLER

a) Adayların kayıt için bizzat başvurmaları (elektronik kayıt hariç) gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.

b) Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez.

c) Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.

ç) Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.

d) Yükseköğretim kurumları, kayıt yaptıracak adaylardan programın koşul ve açıklamalarında yer alıyorsa sağlık kurulu raporu isteyebilir. Programın koşul ve açıklamalarında bulunmaması halinde sağlık kurulu raporu istenemez.

e) Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.