LGS saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? 2023 LGS oturum saatleri

LGS bu pazar günü gerçekleşecek. LGS 2 (iki) oturumdan oluşmaktadır. Birinci oturum sözel alan 75 dakika, ikinci oturum sayısal alan 80 dakika olacak. Sınava katılacak öğrenciler ve velileri ''LGS saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor?'' sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte 2023 LGS oturum saatleri...

2023 LGS oturum saatleri öğrenciler ve veliler tarafından merak ediliyor. Merkezi Sınav, birinci oturum sözel alanda; Türkçe, T.C, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil; ikinci oturum sayısal alanda Matematik ve Fen Bilimleri dersleri yer alacaktır. Peki, LGS saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor?

LGS SAAT KAÇTA BAŞLIYOR?

Merkezî Sınav 04 Haziran 2023 Pazar günü, yurt içi ve yurt dışında Türkiye saati ile birinci oturum 09.30'da, ikinci oturum 11.30'da yapılacaktır.

LGS için gerekli belgeler 2023: E-OKUL LGS giriş yerleri sorgulama ekranı

LGS SORU DAĞILIMI

Birinci Oturum Sözel Alan; Türkçe 20 soru, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10 soru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10 soru, Yabancı Dil 10 soru olmak üzere toplam 50 soru, İkinci Oturum Sayısal Alan; Matematik 20 soru, Fen Bilimleri 20 soru olmak üzere toplam 40 soru şeklinde olacaktır.

Yabancı Dil dersi alt testinden muaf olan öğrenciler, sözel oturumundaki (birinci oturum) toplam sınav süresi 80 dakika, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi alt testinden muaf olan öğrenciler, sözel oturumundaki (birinci oturum) toplam sınav süresi 80 dakika,

Yabancı Dil ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin alt testinden muaf olan öğrenciler, sözel oturumundaki (birinci oturum) toplam sınav süreleri 65 dakika, olacaktır.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Merkezî Sınav sonuçları 26 Haziran 2023 tarihinde https://www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecektir.