KYK burs ödemeleri ne zaman yatar? 2023 KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

12 Ekim'de başlayan KYK burs başvuruları devam ediyor. Bakan Bak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ''GSB burs ve öğrenim kredisi başvuruları başladı. Başvurularınızı e-Devlet sistemi üzerinden, 19 Ekim Perşembe günü saat 23.59'a kadar yapabilirsiniz. Eğitim yolculuğunuzda daima yanınızdayız.'' ifadeleri kullanıldı. 2023 KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK burs ödemeleri ne zaman?

KYK burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. GSB burs başvuruları 12 Ekim'de başladı. 19 Ekim Perşembe saat 23.59'a kadar devam edecek olan burs/kredi başvuruları e-Devlet üzerinden alınacak. Peki, 2023 KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK burs ödemeleri ne zaman?

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. geçtiğimiz sene Kasım ayında başvuruları alınan 2022-2023 KYK burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları 16 Aralık'ta açıklanmıştı.

KYK burs ödemeleri kimlik numarasının son hanesine göre öğrencilere yatıyor. Bu seneki burs başvuru sonuçlarının açıklanmasından sonra KYK tarafından belirlenen tarihlerde hesaplara burslar yatmış olacak. KYK burs ve kredisi ödemeleri her ay, öğrencinin TC kimlik numarasının son rakamına göre ayın 6. ve 10.günleri arasında hesaplanarak yatırılıyor.

E-DEVLET KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 2023-2024 eğitim öğretim yılında ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları için burs/kredi başvurularının başladığını duyurdu.

19 Ekim Perşembe günü saat 23.59'a kadar devam edecek olan burs/kredi başvuruları e-Devlet üzerinden alınacak. Başvuru bilgilerini değiştirmek isteyen öğrenciler, yine bu tarihe kadar e-Devlet üzerinden bilgilerini güncelleyebilecek.

KYK BURSU, KREDİSİ NE KADAR, KAÇ TL?

KYK Ön Lisans Kredisi/Bursu: 1250 TL

KYK Lisans Kredisi/Bursu: 1250 TL

KYK Yüksek Lisans Kredisi/Bursu: 2500 TL

KYK Doktora Kredisi/Bursu: 3750 TL