2022'de ilk kez gerçekleşen 8 olay

2022'de çoğu gezegen dışında gerçekleşen ve hafızlarda yer eden o olaylar...

2022'de benzeri görülmemiş olaylara tanık olduk. İşte çoğu gezegen dışında gerçekleşen ve hafızlarda yer eden, o olaylar...

NASA, 28 Eylül'de planlı bir şekilde çarptığı bir astroidin rotasını başarılı bir şekilde değiştirdi. Çarpışma, göktaşlarının Dünya'yı tehdit etmesi durumunda yörüngelerinin değiştirilip değiştirilemeyeceğini anlamak için bir test niteliğindeydi. n İnsanların yüzde 80'inin kan örneklerinde mikroplastik bulundu.

2022 FIFA Erkekler Dünya Kupası, Katar gibi Arap veya Müslüman bir ülkenin ev sahipliği yaptığı ilk turnuvaydı. Aynı zamanda, bir kadın hakemin yönettiği bir karşılaşmanın olduğu ilk Dünya Kupası'ydı. Fas'ın Afrika ülkeleri arasında bugüne kadarki en başarılı mücadeleyi vererek yarı finale yükselmesiydi. Katar 2022, Lionel Messi'nin 5 turnuvadan sonra ilk kez Dünya Kupası'nı kaldırdığı etkinlik oldu.

15 Kasım'da dünyadaki insan nüfusu 8 milyarı geçti.

Oxford Üniversitesi bilim insanları eylülde sıtma aşısı geliştirdiklerini duyurdular. Önümüzdeki yıl piyasaya sunulması beklenen yeni aşının deneylerinde ölümcül hastalığa karşı %80 etkili olduğu bulundu.

James Webb teleskobu, 13 milyar yaşındaki JADES-GS-z13-0 galaksisinin en derin fotoğrafını çekti.

İngiltere'de Liz Truss, 45 günlük iktidar süresiyle en kısa görev yapan başbakan oldu. Halefi Rishi Sunak, 25 Ekim'de göreve geldi ve İngiltere'nin ilk beyaz olmayan başbakanı oldu.

Haziranda dünyanın en büyük bakterisi keşfedildi. Thiomargarita magnifica adlı bakteriyi görmek için bir mikroskoba ihtiyaç yok çünkü insan kirpiğiyle aynı boyda ve aynı biçimde.