200 yıl sonrasına ışınlandı! Özgür Çevik, Alparslan Büyük Selçuklu'nun Leon'uydu; Kuruluş Osman'ın Lucas'ı oldu!

Geçtiğimiz yıl Alparslan: Büyük Selçuklu dizisinde ''Leon'' karakterini canlandıran Özgür Çevik bu sezon, Selçuklu döneminden tam 200 yıl sonra Osmanlı Devleti'nin kuruluş dönemini anlatan Kuruluş Osman dizisine ''Komutan''Lucas'' olarak dahil oldu...

Geçtiğimiz sezon Alparslan: Büyük Selçuklu'da Leon karakterine hayat veren Özgür Çevik, Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluş döneminin anlatıldığı dizi Kuruluş Osman'a transfer oldu. Çevik dizide "Komutan Lucas" karakterini canlandıracak. Peki, Özgür Çevik'in canlandırdığı Komutan Lucas kimdir?

KOMUTAN LUCAS KİMDİR?

Uçlardaki bütün tekfurlukların başındaki bölge komutanıdır. Kendi halkına karşı oldukça merhametli ve adaletli davranır. Büyük bir Türk düşmanlığı vardır. Daima stratejik davranır. Usta bir savaşçı olmasının yanı sıra siyasi bir dehadır.

ÖZGÜR ÇEVİK KİMDİR?

Beş yaşına kadar İstanbul'da büyüyen Çevik; ilkokulu Amasya, ortaokulu Lüleburgaz, liseyi ise Bingöl ve İzmit'te Kocaeli Anadolu Lisesi'nde okudu.

1999 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe bölümünü kazanarak tekrar döndüğü İstanbul'da, eğitimle birlikte müzik çalışmalarına da devam etti. 2007'de mezun oldu.

Çevik 2004 yılında atv'de yayımlanan Akademi Türkiye yarışması ile tanındı. Daha sonra 2004-2007 yılları arasında Kanal D'de yayımlanan Yabancı Damat adlı dizide Niko karakterini canlandırdı.

Avrupa Yakası adlı dizide ise 150. bölüm'de konuk oyuncu olarak katıldı ve Manav Özgür karakterini canlandırdı.

Kavak Yelleri dizisinde konuk oyuncu olarak kendi ismi ile oynadı.

Show TV'de yayımlanan "Gece Sesleri" adlı dizide başrol canlandırdı ve ardından aynı kanalda yayımlanan "Balkan Düğünü" dizisinde de oynadı.

2015-2018 yılları arasında atv'de yayımlanan Kırgın Çiçekler adlı dizide 'Toprak' rolüyle başrolde oynadı.

2022'de FOX'ta yayımlanan İyilik adlı dizide Koray karakterini canlandırdı.

2023'de Alparslan: Büyük Selçuklu'da Leon karakterine hayat verdi.

Son olarak 2024'ün başında başlayan ve 10 bölüm süren Kül Masalı'nda Erhan Şanlı karakterini canlandırdı.

Kuruluş Osman yeni sezon oyuncuları kimler? Kuruluş Osman'a gelen o isimler ve karakterler...

Kuruluş Osman 165. bölüm izle tek parça! ATV Kuruluş Osman yeni sezon (6. sezon) izle full HD!