Güncel çeyrek altın fiyatları bugün kaç TL? Çeyrek altın fiyatları ne kadar?

Çeyrek altın fiyatları ne kadar? Güncel çeyrek altın fiyatları bugün kaç TL? sorusu gündemdeki yerini koruyor. Yatırım yapmak isteyen kişiler güncel çeyrek altın fiyatlarına yoğun ilgi gösteriyor. İşte tüm detaylar...

Çeyrek altın fiyatları yatırım yapacak olan vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Her dönemin en önemli yatırım araçları arasında yer alan altın değerini korumaya devam ediyor. Merkez Bankası politika faizini sabit tuttu. Çeyrek altın fiyatları ne kadar? Güncel çeyrek altın fiyatları bugün kaç TL?

ÇEYREK ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

20 Ocak Perşembe günü çeyrek altın 1.278,00 TL'den alınırken 1.301,00 TL'den satılıyor.

ALTIN FİYATLARINDA ÖNE ÇIKAN GELİŞMELER

Küresel enflasyon endişeleri: Altının enflasyondan koruma aracı olması nedeniyle, artan enflasyon ve enflasyon beklentileri altın fiyatları için destekleyici oluyor.

Covid-19 sürecinde yeni varyantlar: Piyasalarda riskleri ve belirsizliği artıran yeni varyantlar, güvenli liman etiketine sahip altın için bir diğer destekleyici unsur. Varyantlara karşı geliştirilen aşı ve ilaçlar ise tam tersine altın fiyatlarına olumsuz etki ediyor.

Fed ve ECB'nin faiz artırımı: Dünya merkez bankalarının öncüsü Fed'in ve ECB'nin beklenenden önce faiz artırma ihtimali 2021 yılında olduğu gibi 2022'de de altın fiyatları için baskılayıcı oluyor.