20 Mayıs Pazartesi okullar kapalı mı? 20 Mayıs tatil mi?

19 Mayıs Atatürk'ün Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bu sene pazar gününe denk geliyor. Bayram tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Milyonlarca öğrenci de bu kutlamalara katılacak. Peki, 19 Mayıs'ın hemen ardından 20 Mayıs Pazartesi okullar kapalı mı? 20 Mayıs tatil mi? İşte detaylar...

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı bu sene de büyük bir coşkuyla kutlanacak. Resmi tatillerde bir çok kamu, kurum ve kuruluşu resmi tatilde oluyor. Ancak bu sene 19 Mayıs'ın Pazar gününe denk gelmedi nedeni ile ekstra bir tatil yapılmayacak. Peki, 20 Mayıs Pazartesi okullar kapalı mı? 20 Mayıs tatil mi?

20 MAYIS PAZARTESİ OKULLAR KAPALI MI?

20 Mayıs Pazartesi Günü İlkokul, ortaokul, lise öğrenciler ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığına bağlı anaokulu ve kreşler açık olacak. Okullarda eğitim öğretim faaliyetleri hafta sonunun hemen ardından 20 Mayıs Pazartesi günü devam edecek.

19 MAYIS TARİHÇESİ

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, her yıl 19 Mayıs tarihinde kutlanan, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin resmî bayramıdır. 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmıştır ve bu gün, İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün kabul edilir.

Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir. Uzun yıllar "Gençlik ve Spor Bayramı" adıyla kutlanan bayram, Atatürk Yılı kabul ve ilan edilen 1981'de dönemin Devlet Başkanı Kenan Evren tarafından yapılan değişiklikle "Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" adını almıştır.

Resmi tatil günleri ise şu şekilde;

1 Ocak, 23 Nisan, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 15 Temmuz, 30 Ağustos, 29 Ekim bu yıl resmi tatil olarak kutlanan günlerdir.