İsteğe bağlı il dışı (İller arası) yer değiştirme kılavuzu yayınlandı! 2. il dışı atama ne zaman?

2. İsteğe bağlı il dışı (İller arası) yer değiştirme kılavuzu yayınlandı. 2. il dışı atamalar Temmuz ayı içerisinde yapılacak. ''Öğretmenlerimizin çalışma ortamlarını düzenlemek ve eğitimde huzur iklimi oluşturmak önceliklerimiz arasındadır.'' açıklamasında bulunan Bakan Tekin 2. il dışı atamaların yapılacağı tarihleri duyurdu. Peki, 2. il dışı atama ne zaman? İsteğe bağlı il dışı (İller arası) yer değiştirme takvimi...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 2. il dışı atamayı bekleyen öğretmenlere müjdeyi verdi. Bakan Tekin "Öğretmenler Odası Buluşmaları'mızda meslektaşlarımızla gerçekleştirdiğimiz istişareler ve öğretmenlerimizin yoğun talepleri doğrultusunda il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirmelerini ikinci kez gerçekleştireceğiz." dedi. Peki, 2. il dışı atama ne zaman? İşte isteğe bağlı il dışı (İller arası) yer değiştirme kılavuzu...

BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN.

2. İL DIŞI ATAMA NE ZAMAN?

İller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları 11-16 Temmuz 2024 tarihleri arasında alınarak atama işlemi 18 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak

Başvurular, mebbis.meb.gov.tr veya personel.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacaktır. Bu şekilde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Yer değiştirme isteğinde bulunacak öğretmenler; Elektronik Başvuru Formuna yansıtılacak kimlik, öğrenim, Bakanlık atama alanı, hizmet süresi, hizmet puanı ve benzeri bilgilerini başvuru yapmadan önce MEBBİS e-Personel Modülünden (Özlük) kontrol ederek yanlış ya da eksik bilgilerinin düzeltilmesini belgeye dayalı olarak eğitim kurumu veya il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinden talep edeceklerdir.

Atamalar öğretmenlerin tercihleri dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre gerçekleştirilecek olup başvuru kayıt işlemi yapıldıktan sonra hizmet puanlarına etki edecek değişiklikler başvuru sistemine yansımayacağından ilgililerin hizmet puanına etki edecek değişiklikleri yer değiştirme başvurusunu yapmadan önce tamamlamaları gerekmektedir.

2. il içi yer değiştirme ne zaman? İsteğe bağlı il içi atama kılavuzu yayınlandı!

İller arası yer değiştirme başvurusunda bulunan öğretmenler, aynı ya da farklı illerden en çok 40 eğitim kurumunu tercih edebilecektir. Bu kapsamda başvuracak öğretmenlere, 41'inci seçenek olarak ise bir il tercih etme hakkı verilecektir. Ancak 40 eğitim kurumu tercihi tamamlanmadan 41'inci seçenek işaretlenemeyecektir. Bunlardan 41'inci seçeneği işaretleyenler yalnızca tercih ettiği ildeki boş kalan kontenjanlara hizmet puanı üstünlüğü esasına göre bilgisayar kurasıyla atanacaktır.

Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatı ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında geçici olarak görevli olup 2 Eylül 2024 tarihine kadar kadrolarının bulunduğu eğitim kurumuna döneceklerini beyan eden öğretmenlerden kadrolarının olduğu ilde en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar yer değiştirme başvurusunda bulunabileceklerdir.

İL DIŞI ATAMA TAKVİMİ