Bugün otobüs, metrobüs metrolar bedava mı? 19 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi?

Bugün 19 Mayıs tüm yurtta heyecanlı bir şekilde kutlanıyor. Resmi tatil nedeniyle pek çok yerde etkinlikler yapılacak. Bazı vatandaşlar dışarı çıkıp vakit geçirecek. Peki ama Bugün otobüs, metrobüs metrolar bedava mı? 19 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi?

19 Mayıs toplu taşımanın ücretsiz olup olmadığı merak konusu oldu. Bilindiği üzere yarın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlanacak. Her resmi tatilde olduğu gibi bu kez 19 Mayıs'ta ulaşım araçlarının ücretsiz olması bekleniyor. Bugün otobüs, metrobüs metrolar bedava mı? 19 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi?

19 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

19 Mayıs'ta Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca yürütülen Gayrettepe - İstanbul Havalimanı metrosu, Marmaray, Başkentray ve İzban seferleri ücretsiz olarak faaliyet gösterecek.

İBB'den henüz bir açıklama gelmedi. Fakat, İstanbul'da resmi tatil günlerinde ücretsiz yolculuk hakkı sadece kişiselleştirilmiş kart sahiplerine sunuluyor.

2023 RESMİ TATİLLER

1 Ocak Pazar - 1 GÜN TATİL - Yılbaşı Tatili

23 Ocak - 12 GÜN TATİL - Sömestr Tatili

21 Nisan - 3,5 GÜN TATİL - Ramazan Bayramı

23 Nisan Pazar - 1 GÜN TATİL - Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

1 Mayıs Pazartesi - 1 GÜN TATİL - Emek ve Dayanışma Günü

19 Mayıs Cuma - 1 GÜN TATİL - Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

28 Haziran - 4,5 GÜN TATİL - Kurban Bayramı

15 Temmuz Cumartesi - 1 GÜN TATİL - Demokrasi Bayramı

30 Ağustos Çarşamba - 1 GÜN TATİL - Zafer Bayramı

29 Ekim Pazar - 1 GÜN TATİL - Cumhuriyet Bayramı

19 MAYIS NEDEN GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI OLARAK KUTLANIYOR?

Bu organizasyondan bir süre sonra gerçekleşen Spor Kongresi'nde söz alan Beşiktaş Kurucu Üyesi Ahmet Fetgeri Aşeni kutlanan Atatürk Günü'nün tüm gençliğe mal edilebilmesi için "19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı" adı altında her yıl yapılmasını teklif etmiştir. Kongrede oylanan bu öneri kabul edilmiş ve Atatürk'ün de onayıyla yasalaşmıştır.